Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.
En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpshammars IF och Ånge IF. Det är bara i stort sett Östavalls IF, Ljunga IF och Bybergets IK som saknas.
- Ett krav för att få delta är att man inte spelat fotboll i förbundsserie senaste tre åren. Detta är mer riktat till "motionärer" och riktigt avdankade spelare, säger initiativtagaren Cliff Nordin, f d spelare i Torpshammars IF.

Gärdsgårdsserien Ånge? Vad är det för påhitt?
- En kul grej, den riktar sig till alla fotbollsälskande föredettingar på planen som fortfarande anser att de har mer att ge. Eller som tycker att de förtjänade mer uppmärksamhet och borde spelat på de större scenerna i Europa. Även till alla de som bara vill motionera och prova på fotboll i "seriespel" eller ens aldrig lirat tidigare, säger Cliff Nordin, initiativtagare till den här spännande och intressanta serien.

Hur är intresset för serien?
Bra, vi har fått ihop fem lag, Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpshammars IF och Ånge IF. Det är bara i stort sett Östavalls IF, Ljunga IF och Bybergets IK som saknas.

Vilka planer kommer ni att spela på?
- Tanken är att matcherna spelas som sammandrag. Ena helgen i Ånge, för att nästa helg spelas i Torpshammar. Första sammandraget blir i alla fall på Ånge IP:s konstgräs med start kl. 12:00 med mötet Fränsta-Ånge.

När lagen mött varandra, koras segraren efter det?
- Nej, så enkelt har vi inte gjort det. När alla lag mött alla i grundserien startar ett slutspel för att slutligen kora en vinnare säsongen 2023. Vinnande lag erhåller en vandringspokal.

Det ryktas om TV-sändning från premiären?
- Ja, så blir det om vi löser allt det tekniska. Det som inte kan vara på plats och heja fram sina favoriter kan sitta hemma i TV-soffan och följa matcherna.

Vilka regler är det som gäller, ni kommer väl inte att spela elvamanna?
- Reglerna är 7manna med visst undantag: Inga tacklingar. Tänkt matchtid är 2 x 15 minuter.

Men serien är inte öppen för aktiva
- Nej, ett krav för att få delta är att man inte spelat fotboll i förbundsserie senaste tre åren. Gärdsgårdsserien är mer riktat till "motionärer" och riktigt avdankade spelare men den är även öppen för de som aldrig spelat tidigare. Vi har emellertid tagit beslutet att varje lag kan få en dispens.

Ingen damklass?
- Njae, första året kommer det vara mixade lag. För att i framtiden se om underlag finns för separata herr- och damserier.

Vad önskar du mest av allt just nu?
- Fint väder, grym fotboll och mycket publik, avslutar Cliff Nordin.

Lokalfotbollen kommer att vara på plats och bevaka världspremiären,

Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.- Verkar som att gubbarna ty...

Läs mer

Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.Nu är laddar man o...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer

Tung säsong för sammanslagningen Holm/Sidsjö-Böle: "Spelade vissa matcher med bara åtta-nio man"

10 nov 2022 Div. 6 Medelpad

För att rädda klubbarna slog Holm och Sidsjö-Böle ihop sina påsar och erfarne Nermin Zulovic blev ny tränare.Men säsongen gick tidigt i moln och på hö...

Läs mer