Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.
Nu är laddar man om och bygger vidare på spelare från sin ungdomsverksamhet.
Alex Medina, som tog över redan förra hösten, kör på som tränare och han har, precis som sina kollegor, fått svara på Lokalfotbollens frågor inför premiären.

Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Vi är nöjda med försäsongen. Vi har lagt mellan 2 och 3 träningar i veckan. Så träningsmängden är det inget fel på. Men visst hade vi önskat att vi hade spelat lite fler träningsmatcher.

Vad säger du om er trupp och era nyförvärv?
- Vår trupp består av killar som spelade med oss förra säsongen plus många juniorer och pojklagsspelare. Vi snackar om 16-17-åringar. Den här säsongen blir en övergång för dem att att få känna på seniorfotboll.

Nyförvärv?
- Vi har inga riktiga nyförvärv utifrån som sagt utan truppen består av förra årets spelare och de vi fyllt på med från egna led.

...och förluster?
- Det har jag faktisk ingen koll på riktigt men sett till de som startade säsongen ifjol är det rätt många...

Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- En hel del faktiskt, ska bli spännande att se vilken utveckling det blir på Erik Svedin (född 06), Melker Eklund (06) och Folke Nilsson (07). Tyvärr kommer vi att tappa två talanger under säsongen. Både Love Nordin (07) och Malte Jonasson 07 har kommit in på NIU (fotbollsgymnasium) men i andra distrikt.

I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Vi vill spela en attraktiv anfallsfotboll där alla våra lagdelar ska vara involverade.

Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
- I år ser femman väldigt spännande ut. Självklart kommer vi att vara med och slåss i toppen av tabellen. Nykomlingarna Svartviks, Timrå och Sidsjö-Böle ser även bra ut och lär kriga med däruppe.

Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Har faktisk ingen koll på det. Det finns många lag som kan överraska i en lång serie.

Hur lyder er målsättning i år?
- Killarna har sagt att vi som målsättning ska vara med i toppen av femman och det tycker jag att vi ska vara. Jag hänger med på resan som grabbarna i laget vill göra under denna säsong.

Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Selånger 2 och hur går det i ikväll för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Vi möter Selånger 2 hemma på Balders konstgräs och det kommer att bli en spännande match, inte minst för att min bror tränar dem (skratt). Vi mötte dem i Sund Cupen och det blev förlust med 1-0. Nu är det elvamanna som gäller och vi är revanschsugna. Till vår fördel är att vi är ett spelande lag och dessutom ser killarna fram emot att serien kommer igång, avslutar SFF-tränaren Alex Medina.

Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.- Verkar som att gubbarna ty...

Läs mer

Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpsh...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer

Tung säsong för sammanslagningen Holm/Sidsjö-Böle: "Spelade vissa matcher med bara åtta-nio man"

10 nov 2022 Div. 6 Medelpad

För att rädda klubbarna slog Holm och Sidsjö-Böle ihop sina påsar och erfarne Nermin Zulovic blev ny tränare.Men säsongen gick tidigt i moln och på hö...

Läs mer