Fotbollens själ på Ånge IP under lördagen inför storpublik

20 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Premiären av Gärdsgårdsserien bjöd på strålande sol, storpublik och inte oäven fotboll - med TV-sändning! Bara en sån sak.
- Verkar som att gubbarna tyckte det var kul, säger Gärdsgårdsseriens "general" Cliff Nordin.

Succé! Något annat ord går inte att använda när världspremiären av Gärdsgårdsserien i Västra sparkade igång med första sammandraget av fyra.
- Sen blir det slutspel mellan de fyra främsta lagen i augusti, påpekar initiativtagaren Cliff Nordin, som själv lirar med Torpshammar i serien.

Historisk målskytt blev Christoffer Hoogeveen som i den första matchens första halvlek löpte sig fri i vänsterinnerposition och placerade in 1-0 för sitt Ånge (se bilden ovan) mot Fränsta utom räckhåll för Kekke Larsson, som såg överraskande slimmad ut trots avslutad karriär.

Fränstagubbarna vände emellertid på matchen och i slutsekunderna skarvade klubbens ordförande Alex Johansson en långboll från målvakten Kekke förbi en snopen Victor Johansson i Ångeburen fram till 3-2.

I match 2 möttes de numera avsomnade gamla storlagen Erikslunds SK och Alby FF och där vann de förstnämnda med 2-0.

I dagens tredje drabbning tog Fränsta hem sin andra raka 3-2-vinst, denna gång mot Torpshammar, med seriens grundare Cliff Nordin. Men det lades tyvärr sordin på segern då Peter Hedbergs hälsena gick av.
- Fruktansvärt jävla tråkigt att sånt händer. Det blev ambulansfärd med efterföljande operation, berättar Cliff Nordin.

Enormt trist och det är bara att hoppas att allt läker ihop på bästa sätt för Peter. Positivt var emellertid att det var enda skadan. Inga brustna baksidor utan mest enorm träningsvärk efteråt för majoriteten av spelarna.

I dagens sista match verkade det som att Erikslund hade givit allt i sin vinstmatch över Alby och var chanslösa mot ett spelsuget Ånge där Magnus Bjurén visade upp härliga finter och bra passningsspel.

Övrigt värt att nämna:
⚽️ Över 200 i publiken.
⚽️ Lokalfotbollen blev bjuden på fika.
⚽️Torpshammars Fredrik Persson imponerade med sina filmningar, Serie A nästa!
⚽️ Roger Neiström, även han i Torp, lirade trots svåra knäproblem och blev även målskytt.
⚽️ I Ånge visade både Tomas Meskanen och Jens Östlund, fritidschef i Ånge kommun, fina takter och några påstod att de skulle gå in i Ånges division 4-lag med ett par träningar i "buggarna".
⚽️ I Erikslund imponerade målvakten Chrille Eriksson som visade djärvhet och kastade sig framför fötterna på framstormande forwards. Ett aber var att man tvingades spela i röda tröjor och inte de ordinarie orange (som malen ätit upp?). Något som säkerligen påverkade den stora förlusten i match 2...
⚽️ I Ånge är Magnus Bjurén nämnd men även gårdvaren Victor Johansson imponerade.
⚽️ Alby spelade bara en match men det var ingen som stack ut det där extra men kämpaglöden var det inget fel på hos "Juventuströjorna".

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ Gärdsgårdsseriens grundare Cliff Nordin innan första avspark.
⚽️ Historiske målskytten Christoffer Hoogeveen berättar om fullträffen.
⚽️ Fränstas ordförande Alex Johansson om sitt avgörande mål mot Ånge i premiärmatchen med bara sekunderna kvar.

Resultaten i koncentrat:
12:00 Fränsta IK - Åmge IF 3-2
12:40 Erikslunds SK - Alby FF 2-0
13:15 Torpshammars IF - Fränsta IK 2-3
13:50 Ånge IF - Erikslunds SK 7-0

Bilder nedan från matcherna Erikslund-Alby och Fränsta-Ånge. Klicka på bilderna för större format och hela bilder. Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu. 

Världspremiär för Gärdsgårdsserien i morgon: "För avdankade spelare"

19 maj 2023 Div. 6 Medelpad

I morgon lördag är det premiär för Gärdsgårdsserien Ånge.En sjumannaturnering med deltagande från klubbarna Alby FF, Erikslunds SK, Fränsta IK, Torpsh...

Läs mer

Inför premiären av Medelpadsfemman: Sundsvalls FF

4 maj 2023 Div. 6 Medelpad

Ifjol kom Sundsvalls FF näst sist i Medelpadsfemman efter en turbulent säsong med tränare och spelare som slutade eller bytte klubb.Nu är laddar man o...

Läs mer

Ingen Medelpadssexa 2023 - alla lag flyttas upp i femman

11 jan 2023 Div. 6 Medelpad

Då division 4 Medelpad utökas till elva lag flyttas sex lag upp från femman, inklusive tre andralag.Detta medför att även femman fylls på underifrån v...

Läs mer

Carl Bergseije förlänger med Svartvik: "Ja, jag fortsätter"

16 nov 2022 Div. 6 Medelpad

I år förde Carl Bergseije omstartade Svartvik till serieseger direkt i Medelpadssexan.Nu står det klart att det blir en förlängning för det 30-åriga t...

Läs mer

Nystart för Sidsjö-Böles herrlag?: "Det är ambitionen"

12 nov 2022 Div. 6 Medelpad

Sidsjö-Böle har en alltmer imponerande ungdomsverksamhet.Nu har klubben planer på att åter ställa ett eget herrlag på benen till den kommande säsongen...

Läs mer

Tung säsong för sammanslagningen Holm/Sidsjö-Böle: "Spelade vissa matcher med bara åtta-nio man"

10 nov 2022 Div. 6 Medelpad

För att rädda klubbarna slog Holm och Sidsjö-Böle ihop sina påsar och erfarne Nermin Zulovic blev ny tränare.Men säsongen gick tidigt i moln och på hö...

Läs mer