Betting på fotboll blir allt mer populärt

28 sep 2023

Många fotbollsintresserade svenskar bettar på fotboll regelbundet. Ett bra sätt att ge fotbollsmatcherna en extra krydda och möjlighet att tjäna en slant.

Det är viktigt att välja rätt bettingsida. Bettingsidor med svensk licens har många fördelar. Det handlar inte minst om säkerhetsaspekten och att sajterna är anslutna till Spelpaus, har insättningsgränser och betalar vinstskatt till staten.

Magnus Persson, som är bettingexpert på Sportbloggare.com, brukar ofta spela på fotboll.

- Jag försöker dra nytta av mina expertkunskaper och fingertoppskänsla inom fotbollen. Klassiska “1X2-spel” är min favorit, i vissa fall görs det halvgarderingar där. Jag gillar även långtidsspel, till exempel spel på vilket lag som vinner Premier League och större internationella turneringar. 

Det finns många bettingsidor som innehar licens att välja på. Här nedan lyfter vi fram tre exempel.

Unibet
Svenskgrundade Unibet är ett väletablerad spelbolag som har det mesta. Oddsen är höga, utbudet tämligen stort och Unibet passar både nybörjare samt erfarna spelare.

Bet365
Världens största bettingsajt. Bredden är extrem. Bet365 har ett gigantiskt utbud från världens alla hörn, oddsen är imponerande och det finns så många fördelar i övrigt.


Betfairs Spelbörs
En bettingsida med ett annorlunda koncept. Betfair har en spelbörs som innebär att spelarna spelar mot varandra och sätter oddsen själva. Oddsen blir därmed rent generellt högre än hos en vanlig sportsbook. Utbudet är dock ofta sämre och man måste betala en mindre avgift på eventuella nettovinster.