Två mål av Kbrom Brhane i Kubens 3-0-vinst över FV Akademi

Kbrom Brhane, två mål, och Ali Mahmoud, ett mål och ett assist, såg tillsammans med målvakten Jack Eriksson till att Kuben kunde lämna Skyttis med seger över Friska Viljor Akademi.
- Det positiva med den här matchen är att vi reser hem med tre poäng för vi gör ingen bra prestation, säger Kubentränaren Björn Jonsson.

Kuben gästade nästjumbon Friska Viljor Akademi och hade inte råd med något snedsteg om man ville fortsätta ta rygg på serieledande Kramfors-Alliansen.
Och det började bra. I minut 13 vann man boll högt upp och Ali Mahmoud provade skott strax utanför straffområdet med gott resultat, 0-1.

Därefter började Kubenspelet att hacka men det hindrade ändå inte att man i upptakten av den andra halvleken dubblade ledningen. Kbrom Brhane vek in från vänsterkanten och ur innerposition avslutade han med ett målskott.
Men hemmalaget gav inte upp och det krävdes en frilägesräddning av Jack Eriksson för att hålla försprånget intakt.

I slutminuten gjorde Kbrom Brhane om sin bedrift men från högerkanten den här gången och de tre poängen var definitivt säkrade.

- Det positiva med den här matchen är att vi reser hem med tre poäng för vi gör ingen bra prestation förutom inledningskvarten. Men som det heter, det är en styrka att vinna även när man spelar dåligt, säger Kubentränaren Björn Jonsson.

Målvakten Jack Eriksson och de bägge målskyttarna får med beröm godkänt i Kuben.

 

Friska Viljor-akademi FCKubikenborgs IF

Friska Viljor Akademi FC - Kubikenborgs IF 0-3
28 maj 2023 - 14:00 - Skyttis IP
0-1 Ali Mahmoud (13)
0-2 Kbrom Brhane (49)
0-3 Kbrom Brhane (90)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 39
Matchfakta