"Tjeckisk rockad" vände matchen för Alnö 2 mot topplaget Kovland

1 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde med 2-1 på Släda men hemmalaget vände till seger efter en taktisk dispossition.
- Vi gjorde en "tjeckisk rockad", det vill säga en hel del platsbyten inom laget vilket gav önskad effekt, säger Alnötränaren Micke Byström nöjt.

Kovland spelade bort sina chanser till serieseger i den förra omgången vilket märktes i dagens avslutningsmatch på ett slipprigt Släda IP mot Alnö 2.

Det hindrade emellertid inte Victoria Fast Sjölund att ge gästerna ledningen efter 20 minuters spel och KIF hade sedan lägen för en utökning.

Men strax innan halvtid kom Maya Byström in från kanten och fick på en perfekt träff med sträckt vrist och bollen satt otagbart i borte gaveln.

Tio minuter in i andra återgav Tella Åström Kovland ledningen innan man bytte in hela bänken för att ge alla speltid.

Då gjorde hemmatränaren en taktisk dispossition.
- Vi gjorde en "tjeckisk rockad", det vill säga en hel del platsbyten inom laget vilket gav önskad effekt, säger Alnötränaren Micke Byström nöjt.

I den 78:e minuten mötte Maja Bryner ett inspel från höger direkt med bredsidan och det var kvitterat.
- Då bytte de in flera av de utbytta spelarna igen, påpekar Micke Byström.

Men momentum låg nu hos hemmatjejerna och med tre minuter kvar av säsongen kom man djupt ner i Kovlands straffområde och på en passning bakåt nöp Doris Albecker på från straffområdeslinjen och segermålet var ett faktum.

Men utespelande KIF-målvakten Sara Svensson var nära att nicka in 2-2 på slutet så det var en match som levde i samtliga 90 minuter plus tillägg.

- Kovland spelar en fin fotboll och första halvan av den första halvleken var de övermäktiga oss. Därefter tog vi för oss mer och kom in i matchen och i den andra halvleken tar vi över, speciellt efter vår "tjeckiska rockad" då vi skapar fler chanser än dem och vinner till slut rättvist, säger Micke Byström.

- Aldrig kul att förlora en match men jag tycker ändå att vi gör en bra match och kanske borde avgjort i första då vi hade bra med lägen. När vi gjorde 2-1 luftade vi bänken för att ge alla speltid och även om vi förlorar matchen tycker jag att det var rätt att ge hela laget speltid. Lite surt att vi åkte på en omställning på slutet när de gör sitt segermål. Tycker annars att kryss varit mer rättvist. På det hela tagit är jag sjukt nöjd med tjejernas säsong där vi vinner grundserien och kommer tvåa i A-slutspelet efter storsatsande SDFF, säger Kovlands tränare Challe Merchant.

I Alnö 2 ger vi extra beröm till "kärnkraftverket" Doris Albäcker på mitten och kul att tidigare långtidsskadade Ella Persson kommer in sista tjugan och vänder på matchen.

Victoria Fast Sjölund fick chansen från start och gör en bra kamp och gör även Kovlands ledningsmål.

 

Alnö IF Dam 2Kovlands IF Dam

Alnö IF 2 - Kovlands IF 3-2
1 oktober 2023 - 15:00 - Släda IP
0-1 Victoria Fast Sjölund (20)
1-1 Maya Byström (41)
1-2 Tella Åström (55)
2-2 Maja Bryner (78)
3-2 Doris Albecker (87)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 68
Matchfakta

Efter en "berg- & dalbane"-säsong - Wahlroos fortsätter som tränare för Söråker

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Söråker tog sig till Damtreans A-slutspel och belade där plats åtta av de tio lagen, kanske en liten besvikelse- För mycket berg- & dalbana, säger...

Läs mer

Micke Byström kliver av trots lyckat år för Alnö Utveckling: "Fanns saker som tog udden av det roliga"

3 dec 2023 Div. 3 Medelpad

Mikael Byström gjorde comeback i år som tränare då han tog över Alnös utvecklingslag i Damtrean - och förde dem till A-slutspelet.Men någon fortsättni...

Läs mer

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer