Sveriges F16-tjejer nära att hämta in tremålsunderläge i semifinalen mot Nederländerna

9 jul 2023

Sverige hamnade i 0-3-underläge mot Nederländerna i semifinalen efter 34 minuters spel men var nära att hämta in försprånget sista halvtimman på Kubikenborgs IP inför 645 åskådare men fick ge sig med uddamålet, 2-3.
- Jag tycker vi ska gå med rak rygg och huvudet högt efter den här matchen, säger anfallaren Isabelle Axelsson.

Först ett självmål, sen två snabba av Zoë Zuidberg efter försvarsslarv gjorde att Sverige låg under med 0-3 efter dryga halvtimman mot världsfyran Nederländerna i F16-semifinalen inför 645 åskådare på Kubikenborgs IP.

Men kört? Icke! Felicia Schröder reducerade med timman spelad efter ett fantastiskt distansskott och med kvarten kvar tätade Nova Rolfsson försprånget ytterligare sedan hon slagit in sin egen retur.

Men närmare en finalplats kom man aldrig trots att man vaskade fram ett par fina chanser och nu väntar England i bronsmatch på onsdag medan Nederländerna tar sig an Norge i finalen. Visar Sverige upp samma fina spel mot England som i den andra halvleken är inte bronsbleckan någon orimlighet.

- Jag tycker vi ska gå med rak rygg och huvudet högt efter den här matchen. Vi slet och kämpade hela matchen och fick verkligen övertag på dom, särskilt i andra halvlek. Det ska vi ta med oss, det var en lärorik match, säger anfallaren Isabelle Axelsson.