Straffmiss på stopptid kostade Heffnersklubban segern mot Team Hudik

27 apr 2023 Div. 1 Norra

Trots mindre lyckat passningsspel såg Heffnersklubban ut att ta hem segern på stopptid när man tilldömdes en straff vid ställningen 2-2. Men duktiga Team Hudikmålvakten Moa Åström gick åt rätt håll och räddade lagkaptenen Agnes Hurtid Edlunds "elfmeter" och Heffnersklubbans svit på tre raka vinster sprack.
- Vi kom aldrig in i något momentum då vi inte vann några närkamper., suckar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Det var meningen att Heffnersklubbans skulle ta hem årets fjärde raka seger i inledningen av division 1-spelet då Team Hudik gästade HK-vallen.

Och "Klubban" förlade också spelet denna kyliga aprilkväll på gästernas planhalva, dock utan att vaska fram de riktigt skarpa målchanserna. Till det var passningsspelet inte tillräckligt bra samtidigt som Hudiktjejerna täppte till bakåt på ett bra sätt med sitt fysiska spel.

Det krävdes en fast situation för att bryta dödläget då Maya Hulinder nickade in en vänsterhörna. Då visade matchuret på 35 minuter.
Men de rödsvartas replik kom nästan omgående. Efter en kontring, väggspel och en fri Alva Silfver Östberg kom 1-1 via en klinisk avslutning. Rena chocken i hemmalägret.

Heffnersklubban fick emellertid en bra start på den andra halvleken då Maya Hulinders lillasyster Mira såg till att man återtog ledningen efter ett motlägg och dödligt avslut.

Men Team Hudik gav aldrig upp utan fortsatte vinna närkamper och göra det svårt för hemmalaget och med kvarten kvar vann man boll och gick på kontring där en hungrig Victoria Forss kunde sätta sitt lags andra kvittering för kvällen. Chockvåg #2.

Långt in på stopptid såg det ändå ut som att Heffnersklubban skulle spela hem årets fjärde raka trepoängare då man tilldömdes en straff efter en oturlig hands. Lagkaptenen Agnes Hurtig Edlund stegade fram men Team Hudiks duktiga målvakt Moa Åström stegade åt vänster och räddade "elfmetern" och en poäng till sitt lag samtidigt som Heffnersklubbans svit på tre raka vinster sprack.

- Tja, det missas straffar i VM-finaler också. Största problemet var att vi aldrig kom in i något momentum då vi inte vann några närkamper och därigenom inte fick något flow i vårt spel. Samtidigt löser vi inte deras aggressivitet tillräckligt bra och större marginaler är det inte för att man ska tappa poäng i den här serien, suckar Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.

Som fortsätter:

- Vi får inte glömma att vi fortfarande är obesegrade, säger Prytz med ett snett leende.

Heffnersklubbans BK emblemIF Team Hudik emblem

Heffnersklubbans BK - IF Team Hudik
27 april 2023 - 19:30 - HK Vallen
1-0 Maya Hulinder (35)
1-1 Alva Silfver Östberg (41)
2-1 Mira Hulinder (52)
2-2 Victoria Forss (75)
Domare: Michaela Backlund
Publik: uppgift saknas ännu (men ca 60)
Matchfakta

Heffnersklubban kryssade borta mot Gefle: "Alla mål efter fasta situationer"

24 sep 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ledde två gånger om borta mot Gefle, som båda gångerna jobbade sig ikapp och det hela slutade med kryss, due-due.- En match med mycket...

Läs mer

Skön vändning och revansch för Heffnersklubban - Joanna Wallgren matchhjälte

16 sep 2023 Div. 1 Norra

Med halvtimman kvar hamnade Heffnersklubban i 1-2-underläge hemma mot Brage.Men via två mål från Joanna Wallgren vred man sig ur greppet, vann och tog...

Läs mer

Äkta hattrick av Olivia Strand när Heffnersklubban tog hem en 5-0-seger över Kvarnsveden: "Släppte på framåt"

9 sep 2023 Div. 1 Norra

För Kvarnsveden var det sista chansen att kunna hänga kvar men gästande Heffnersklubban visade ingen pardon och åkte hem med en 5-0-seger efter bland ...

Läs mer

0-1-förlust för ineffektivt Heffnersklubban mot Luleå: "Onödigt"

3 sep 2023 Div. 1 Norra

Det blev ingen revansch för Heffnersklubban för vårens förlust uppe i Luleå.Norrbottniskorna vann nämligen med 1-0 på HK-vallen.- Onödig förlust för v...

Läs mer

Två nya mål av Joanna Wallgren - men ändå förlust mot nästjumbon

25 aug 2023 Div. 1 Norra

I våras tappade Heffnersklubban poäng hemma mot bottenlaget Team Hudik.Ikväll blev det etter värre på bortaplan och trots ett markant spelövertag lyck...

Läs mer

Joanna Wallgren dubbel målskytt när Heffnersklubban tog hem klykderbyt över Själevad: "Skapade mycket"

12 aug 2023 Div. 1 Norra

Heffnersklubban studsade tillbaka efter förlusten i Östersund förra helgen och tog hem klykderbyt mot Själevad till slut med 3-0.- Vi skapade mycket d...

Läs mer