Starka insatser av våra division 3-lag i dagens träningsmatcher

Fyra av våra lokala division 3-lag träningsmatchade under lördagen.
Lucksta och Kuben lade division 2-motstånd på rygg, Matfors tog en klar vinst över seriekonkurrenten Sollefteå medan Alnö föll mot ett effektivt Friska Viljor Akademi.

Stark debut av nyförvärvet Gaaj Laurin när Matfors 5-2-vamm över seriekonkurrenten Sollefteå

Matfors tog hem en 5-2-seger över division 3-nykomlingarna och seriekonkurrenterna Sollefteå GIF efter tre avslutande mål i den andra halvleken.
Annars var det Giffarna som tog ledningen i matchen på Högslätten i Härnösand men Brukets Blå kvitterade på ett självmål och tog sedan ledningen genom Linus Stafrin.
Sollefteå kvitterade i den andra halvleken innan rycket kom med mål av Felix Häggström, Gaaj Laurin och Rasmus Wiklander. Nyförvärvet från GIF Sundsvall U, Gaaj Laurin, gjorde inte bara mål utan spelade fram till ytterligare tre. Minst sagt en stark debut av det unga nytillskottet.

- Kul att få möta en seriekonkurrent. Vi inledde rätt dåligt första 20 innan vi tar över och gör två mål och har bud på fler före pausvilan. Även i andra inleder vi skralt och släpper in en kvittering innan vi tar tag i grejorna igen och sista halvtimman spelade vi av matchen och kontrar ut dem. Ingen fulländad insats men vi är på rätt väg och det såg bättre ut än i våra senaste matcher, säger Matforstränaren Rasmus Portin.

Matfors IFSollefteå GIF FF

Matfors IF - Sollefteå GIF FF 5-2 (2-1)
25 mars 2023 - 18:00 - Högslätten, Härnösand
Mål Matfors: Linus Stafrin, Felix Häggström, Gaaj Laurin, Rasmus Wiklander och självmål.
Mål Sollefteå: uppgift saknas ännu
Domare: Felix Gabrielsson
Publik:
Matchfakta

.

Även Kuben lade division 2-motstånd på rygg - och det med klara siffror

Kuben och Ytterhogdal möttes på neutral mark, Ånge IP, och där visade sig "Tigerränderna" vara överlägsna i målprotokollet.
Ali Mahmoud satte ledningsmålet och innan paus utökade man på efter flera one-touch-passningar inne i straffområdet innan Fredrik Thelander tryckte in bollen från nära håll.
I den andra halvleken dubblade Kuben sin ledning genom Oskar Säfström och Samuel Morsay till en imponerande 4-0-victoria mot division 2-motstånd.

- En riktigt bra match där mycket av det vi tränat på senaste tiden satt. Vi hade mycket boll på deras planhalva, betydligt mer än vad vi förväntade oss mot detta motstånd. Dessutom höll vi tätt bakåt, säger Kuben tränaren Björn Jonsson.

Ytterhogdals IK emblemKubikenborgs IF emblem

Ytterhogdals IK - Kubikenborgs IF 0-4 (0-2)
25 mars 2023 - 14:00 - Ånge IP
Mål Kuben: Ali Mahmoud, Fredrik Thelander, Oskar Säfström och Samuel Morsay.
Domare: Jens Östlund
Publik:
Matchfakta

.

Övertygande Luckstavinst över division 2-laget Älgarna

Lucksta gjorde en fin insats i träningsmatch borta mot Älgarna Härnösand och de 2-1 var smickrande för hemmalaget.
Ledningsmålet gjorde Fredrik Ljuslinder på nick vid den bortre stolpen efter inlägg och Samuel Keflit ökade på efter ett näst intill perfekt anlagt anfall.
Lucksta brände även en straff innan hemmalaget fick till en reducering efter pausvilan genom förre GIF- och Timråspelaren Granit Buzuku.

- Vi blev rånade på minst två straffsparkar ytterligare och de skulle även haft en utvisning. Vår första halvlek var kanske den bästa vi gjort sedan jag tog över som tränare. I den andra ryckte de upp sig och satte betydligt högre press men vi hade svar på det mesta och hade bud på både tre, fyra och fem mål. Och det mot division 2-motstånd, säger LIF-trämaren Paul Thompson.

IF Älgarna emblem Lucksta IF emblem

Älgarna-Härnösand IF- Lucksta IF 1-2 (0-2)
25 mars 2023 - 13:00 - Högslätten
Mål Älgarna: Granit Buzuku
Mål Lucksta: Fredrik Ljuslinder och Samuel Keflit
Domare: Sharif Jaffari
Publik:
Matchfakta

.

Effektiviteten avgörande när Alnö föll mot Friska Viljor Akademi

Nykomlingarna i trean, Friska Viljor Akademi, visade seriekonkurrenterna Almö att man blir att räkna med i årets serie och efter 2-0 i paus ökade Nolaskogsarna på i den andra halvleken innan Alnö, efter mycket om och men, lyckades spräcka nollan genom den yngre upplagan av Jesper Andersson, "Bobban" alltså.

- en jämn fotbollsmatch rent spelmässigt men där de var supereffektiva i boxen medan vi brände alla våra chanser utom det sista, säger Alnötränaren Patrik Nylund.

Alnö IFFriska Viljor-akademi FC

Alnö IF - Friska Viljor Akademi FC 1-3 (0-2)
25 mars 2023 - 12:15 - NP3 Arena
Mål Alnö: Jesper "Bobban" Andersson
Mål FV Akademi: uppgift saknas ännu
Domare: Petter Lindbom
Publik: 45
Matchfakta

Två mål av Kbrom Brhane i Kubens 3-0-vinst över FV Akademi

Kbrom Brhane, två mål, och Ali Mahmoud, ett mål och ett assist, såg tillsammans med målvakten Jack Eriksson till att Kuben kunde lämna Skyttis med seg...

Läs mer

Dubbla självmål av Alnö när man föll hemma mot Anundsjö: "Helt otroligt!

Alnö föll i hennapremiären på Släda mot Anundsjö - efter TVÅ självmål före pausvilan.Med sex minuter kvar reducerade Alexander Nordin men det hjälpte ...

Läs mer

Osman Abdalla tvåmålsskytt i Matfors bortaseger över Sollefteå i jumbomötet

Osman Abdalla satte en "balja" i vardera halvleken och trots en straffreducering av Sollefteå kunde Matfors åka hem med en lika värdefull som rättvis ...

Läs mer

Selånger tappade dubbla ledningar - kryssade borta mot Björna

Selånger ledde två gånger om på Biggevallen i Björna, 2-1 i paus, men fick "bara" med sig en pinne hem.- Vi hamnade i deras långbollande och slog knut...

Läs mer

Det började illa för Östavall mot serieledarna - sen blev det värre

Östavall hade inte så mycket att sätta emot serieledarna Kramfors-Alliansen på bortaplan och föll med odiskutabla 0-5 mot de blåvit-randiga ådalingarn...

Läs mer

Drömfotboll i första halvlek när Lucksta besegrade Dvärsätt i målrik match: "Tog foten av gaspedalen"

Lucksta bjöd på drömfotboll och 3-0-ledning efter den första halvleken mot Dvärsätt utmynnade till slut i en 5-3-seger.- Som bekant består en fotbolls...

Läs mer