Omgång 7, Västra: Ånge kollapsade mot Hassel och missar A-slutspelet - Matfors 2 vann uppskjuten match

9 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det skulle räcka med en poäng för Ånge borta mot Hassel för att ta sig till det hägrande A-slutspelet. Och länge såg allt bra ut med en 3-1-ledning, men så kollapsade västralaget och Hassel kunde vända till en 4-3-seger och "sno" platsen. Östavall tog hem serien med full poäng och bara ett insläppt mål och tre 1-0-vinster. Wiskan och Stöde, seger borta mot Indal, är de övriga två lagen som tog sig vidare till A-slutspelet 

 

Tre tvåmålsskyttar i den uppskjutna matchen mellan Ljunga och Matfors 2

Den uppskjutna matchen från omgång 5 spelades idag på Ljungalid mellan hemmalaget och Matfors 2 för att serien skulle bli komplett. Och det blev ingen poäng den här gången heller för Ljunga men man störde gästerna på ett blött Ljungalid fram till minut 19 då Alex Berggren testade från distans och bollen studsade i det våta gräset in under hemmamålvakten och därefter rullade det på fram till en 6-2-seger i bortafavör sedan Kevin Viklund och Walle Lindfors Nordström nätat dubbelt. Även Ljunga hade en tvåmålsskyt i form av Nazir Masri.
- Vet inte vad för matchbollar man kom med men våra träningsbollar som vi hade med oss var bättre. Men det berodde inte på dem som vi inledde ängsligt men det verkade som att vi inte förlitade oss på att vi var det bättre laget. Men efter vårt mål verkade alla nervknutar släppa och sen var det vår match och hade nog kunnat gjort några fler mål men deras målvakt gjorde flera fina räddningar, säger Matforstränaren Tony Salthammer.
- Det var ett böljande spel där vi upptrödde lite väl defensivt i första och blev lite passiva. I andra flyttade vi fram positionerna och spelade 2-2, säger Björn Östgård i Ljunga.
Vänsterforwarden Kevin Wiklund, centrale mittfältaren Walle Lindfors Nordström och Max Stenmark på höger mittfält var Matfors 2:s främsta.
Tvåmålsskytten Nazir Masri giftig i Ljunga och även målvakten Mats-Erik Thunfors får godkänt då han svarade för några monsterräddningar men betyget dras ner något då det slank in ett par lite väl enkla.
Ljunga IF 1Matfors IF 2
Ljunga IF - Matfors IF 2 2-6
9juni 2024 - 16:00 - Ljungalid
0-1 Alex Berggren (19) ...långskott som sudade i det blöäta grset och in under mv
0-2 Kevin Viklund (21)
0-3 Walle Lindfors Nordström (35)
0-4 Walle Lindfors Nordström (49)
1-4 Nazir Masri (55)
1-5 Liam Hedberg (65)
1-6 Kevin Viklund (76)
2-6 Nazir Masri (90)
Domare: Kadar Mohamed Abdi
Publik:
Matchfakta
 

Ifjol sist i Medelpadsfemman - i år är Wiskan klara för A-slutspelet

Wiskan behövde en poäng på Ljungalid mot jumbon för att säkra en plats i A-slutspelet. Det gick vägen men någon promenad i parken blev det inte. Wiskan förde spelet under den första halvleken och skapade flera fina chanser, som man dock brände. Även Ljunga stack upp men inte heller där fanns skärpan i avsluten så lagen gick till pausvila mållösa.
Tidigt in i andra tilläts Anton Nolberg vandra in längs kanten, drev in och plötsligt var han ren med hemmakeepern och satsade på ett skott med kraft som satte perfekt i bortre hörnet.
Som lättnad kom 0-2, och vilket klassmål sen. På ett inlägg kastade sig Adam Kerfstedt och språngskallade in bollen likt Henke Larsson för ett antal år sedan i EM i Portugal mot Bulgarien. Klappat & klart! Nej, Ljunga gav inte tappt och med knappa tjugan kvar väggspelade sig Martin Brzezinski och Sigge Pettersson sig igenom och den förstnämnde curlade snyggt in reduceringsmålet.
Men närmare än så förmådde inte hemmalaget komma utan Wiskan kunde spela av matchen och ta sig vidare till A-slutspelet. Starkt av det lag som kom sist i Medelpadsfemman ifjol.
- Vet inte vad vi höll på med i första halvlek. Vi brände massor av chanser och även bjöd Ljunga på nästan lika många. Det hade kunnat stått 4-4 i halvtid. Sett fotbollsmässigt var det nog vår sämsta halvlek de senaste två åren. Fick ge grabbarna en "hårtork" i paus och vi flyttade om lite i laget och presterade en helt okej andra halvlek där vi för matchen och de mest får jaga boll. Efter 2-0 verkade grabbarna bara kliva av planen och fira och bjöd in dem i matchen men det löste sig till slut, säger Wiskans tränare Sebastian Backlund.
- Vi gör en bra prestation men det märks att de spelat ihop några år och att de har några spelare av god klass som fick det att väga över till deras fördel. Tyvärr slog Vilmer Badman axeln ur led och fick åka ambulans, säger Ljungas Björn Östgård.
Trebackslinjen med Tom Hultin, Christian Wilhsson och Anton Nolberg, wingback i andra, övertygade precis som Stefan Eriksson i målet med vakna utrusningar utanför straffområdet på långa bollar,
Sigge Pettersson var åter duktig i ett väl kämpande Ljunga som höll ihop grejorna bättre den här gången och föll för andra gången i år bara med uddamålet.

Ljunga IF 1Viskans IF
Ljunga IF - Wiskans IF 1-2
5 juni 2024 - 19:00 - Ljungalid
0-1 Anton Nolberg (53)
0-2 Adam Kerfstedt (56)
1-2 Martin Brzezinski (72)
Domare: Burhan Yehye Ibrahim
Publik: 77
 

Ånge kollapsade sista halvtimman när Hassel vände och tog platsen i A-slutspelet

På Hasselbacken skulle det avgöras om hemmalaget eller gästande Ånge skulle ta en plats i det stundande A-slutspelet.
Hassel fick en smakstart då Oskar Nordlander med sträckt vrist från 25-30 meter fick på ett skott som blåste in över bortamålvakten.
Ånge repade sig snabbt och de bägge spelande tränarna Joakim Andersson (straff) och Gisle Grimstad hade vänt innan kvarten spelad. Och när Zakaria Ibrahim prickade in trean i den 26:e minuten såg Hassel ut som ett slaget lag och Ånge på väg att kvittera ut biljetterna till A-slutspelet.
Abraham Brhane reducerade för Hassel i minut 62 och därefter spred sig paniken i Ångelägret och två minuter senare utjämnade Frans Kjellberg med ett skott från 25 meter innan Petros Hbtai Hbtai fullbordade vändningen i den 70:e. Då siffrorna stod sig serien ut "snodde" Hassel Ånges på förhand givna plats i A-slutspelet då gästernas forcering på slutet bara gav ett par "nästanlägen".
- Vi slutade spela fotboll i andra halvlek i tron att segern var i hamn men så släppte vi in tre simpla mål på åtta minuter, svårförklarat. Vi borde stängt den här matchen i första halvlek och när de kvitterade i andra fick vi nästan panik och de kunde göra ett fjärde mål. Just nu känns det bara tomt, suckar Ånges spelande tränare Gisle Grimstad
- Vi gör en bedrövlig första andefattig halvlek där vi inte vann en enda närkamp. Efter en uppsträckning i paus jobbade vi oss in i matchen och när vi gjorde 2-3 blev de stirriga och vi kunde göra två mål till av bara farten. Ska bli kul med fler matcher mot de andra vischanlag Stöde, Wiskan och Östavall, säger Hassels team manager Seth Larsson.
I Ånge får hela laget överbetyg för sin första halvlek, i andra blev det kollektivt en överkorsad geting.
Bijan Yari Mivali bäst i ett Hassel som höjde sig markant i andra halvlek och då ska hela laget har rejält med beröm.

Hassels IFÅnge IF
Hassels IF - Ånge IF 4-3
5 juni 2024 - 19:30 - Hasselbacken
1-0 Oskar Nordlander (5)
1-1 Joakim Andersson (12, straff)
1-2 Gisle Grimstad (14)
1-3 Zakaria Ibrahim (26)
2-3 Abraham Brhane (62)
3-3 Frans Kjellberg (64)
4-3 Petros Hbtai (70)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 26
 

Stöde gjorde vad som krävdes för att ta sig till A-slutspelet - vann på Härevallen i Indal

Även Indal och Stöde hade en inbördes tävlan om att nå A-slutspelet.
Gästerna fick en kalasöppning via Oskar Terners tidiga ledningsmål men trots övertag i spelet lyckades man inte utöka sitt försprång, bland annat svarade Indals keeper Fredrik Hultman för en mäktig straffräddning från Fredrik Hammarlund. En bra straff, men en ännu bättre räddning!
I den 63:e minuten var det hemmalagets tur att få en straffspark, för hands, och då visade inte Robin Jonasson någon pardon och det blev plötsligt nerv på Härevallen.
Sju minuter senare var Muthana Aljadi på väg igenom men fälldes av en hemmaförsvarare och det blåstes för matchens tredje "elfmeter". Den satte Andrew Söderberg med återtagen ledning som följd.
I slutminuten nickade Muthana Aljadi in Andrew Söderbergs inlägg och platsen i A-slutspelet var en gång för alla säkrad.
– Stöde var lite vassare än oss och förtjänade att vinna då vi gjorde för många misstag. Vi spelade upp oss i andra halvlek men det räckte inte hela vägen. Stod på ST att vi åkt ur femman men det stämmer inte. Däremot får vi spela i B-slutspelet som startar ganska omgående, säger Indals lagledare Peter Lind.
- Vi spelade med tålamod och vilja i första men borde fått större utdelning. I andra gjorde vi vad som krävdes för att vi skulle ta oss till A-slutspelet även om det blev lite nervigt efter deras kvittering, säger Stödes tränare Fredrik Viklund,
I Stöde ville man hylla laginsatsen och i Indal plussar vi för målvakten Fredrik Hultman och mittbacken Robin Jonasson.

Indals IFStöde IF
Indals IF - Stöde IF 1-3
5 juni 2024 - 19:30 - Härevallen
0-1 Oskar Terner (6)
1-1 Robin Jonasson (63, straff)
1-2 Andrew Söderberg (70, straff)
1-3 Muthana Aljadi (90)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 58
 

Östavalls betongförsvar höll åter nollan - lagets tredje 1-0-vinst kom på Thulevallen

Östavalls försvarsspel firade åter triumfer, denna gång på ett svårspelat Thulevallen mot Matfors 2. Segern skrevs till 1-0 sedan Tobias Engström dykt upp vid den bortre stolpen och rakat in ett inspel i tom bur med kvarten spelad. Laget sjätte nolla och tredje 1-0-victoria.
- Som vanligt var vi stabila bakåt men i övrigt var vi halvtafatta framåt och tog flera felaktiga beslut i offensiven. Vi skapade ändå tillräckligt med chanser för att göra två-tre mål till i matchen. Men så länge vi håller nollan bakåt så får man vara nöjd, där har vi en stabil grund att stå på inför A-slutspelet. Nu ser vi fram emot fortsättningen och hälsar stadslagen välkomna till Skogsvallen, säger Östavalls tränare David Nordberg.
- Grabbarna kämpade på bra och vi fick dem stundtals ur balans men det gav tyvärr inga poäng. I första halvlek hade våra forwards varsitt försök att näta men i andra orkade vi inte med någon forcering för att få till en kvittering, säger Matforstränaren Tony Salthammer.
Adam Norling och Magnus Rimeslåtten i Östavalls försvar höll återigen hög klass.
I Matforsmålet var Henrik Sjöstedt felfri i ett ungt lag som kämpade väl mot övermakten.

Matfors IF 2Östavalls IF
Matfors IF 2 - Östavalls IF 0-1
5 juni 2024 - 19:30 - Thulevallen
0-1 Tobias Engström (15) 
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 55
 

Tabell efter omgång 7

1 Östavalls IF   7 7 0 0 28 1 27 21
2 Wiskans IF   7 4 2 1 13 9 4 14
3 Stöde IF   7 3 2 2 19 9 10 11
4 Hassels IF   7 3 2 2 16 19 −3 11
5 Ånge IF   7 3 1 3 22 12 10 10
6 Indals IF   7 2 1 4 15 12 3 7
7 Matfors IF 2   6 0 2 4 6 16 −10 2
8 Ljunga IF   6 0 0 6 4 45 −41 0
Serien är märkligt nog inte färdigspelad ännu. Ljunga-Matfors 2 spelas den 9 juni.

 

Statistik

Omgång 1 B (16-17 juni): Vilka blir "best of the rest"?

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag kickar Slutspel B-serien igång för Medelpadsfemman där det gäller att bli "best of the rest" då man varken kan gå upp i Medelpadsallsvenskan elle...

Läs mer

Omgång 1 A (12-16 juni): Målrika segrar för Kungsnäs och Sidsjö-Böle medan Östavall vann med uddamålet när A-slutspelet kickade igång

16 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Nu har agnarna sållats från vetet och nu inleds Slutspel A i Medelpadsfemman, det vill säga kampen om att nå uppflyttning till Medelpadsallsvenskan. F...

Läs mer

Omgång 7, Östra: Södermalm till A-slutspelet och Sundsvalls FF vann gruppen

5 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev Södermalm som tog den fjärde och sista platsen till det stundande A-slutspelet. Sundsvalls FF vann gruppfinalen över Kungsnäs och lade beslag...

Läs mer

Omgång 6, Östra: Kryss i seriefinalen mellan Sidsjö-Böle och Kungsnäs, uddamålssegrar för Södermalm och tvåmålsdito för Sundsvalls FF och Söråker

2 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Södermalm tappade en 2-0-ledning borta mot Alnö U men lyckades ändå till slut vinna matchen med uddamålet. Gabriel Jonsson segerskytt i 82:a minuten. ...

Läs mer

Omgång 6, Västra: Jonas Sjöbergs frispark fixade Östavalls derbyseger över Ånge och även Stöde, Indal och Wiskan fiskade hem tre poäng

2 jun 2024 Div. 5 Medelpad

För första gången på ett drygt decennium möttes Östavall och Ånge och det blev förre Ångetränaren Jonas Sjöberg som avgjorde på frispark. Stöde vann s...

Läs mer

Omgång 5 Västra: Östavall vann igen och kryss i kvällens övriga två matcher

29 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Östavall spelade hem sin femte raka vinst. Stöde hämtade in 1-3-underläge på Hasselbacken och kryss även i derbyt mellan Ånge och Wiskan. Ljunga-Matfo...

Läs mer