Omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 sedan Gästriketjejerna gått ifrån med två mål sista minuterna. Här nedan finner ni referat från ovanstående matcher och resultat & fakta på de övriga kamperna i omgång 2.

Komfortabel seger och spridning på målskyttet i klykderbyt för Heffnersklubban

Heffnersklubban inledde med lite slarvigt passningsspel vilket kostade ett par omställningar emot men det justerades ganska så snabbt och sen flöt spelet på bra.
1-0 satte Lyan Al-Rikabi innan kvarten och i den 20:e dubblade lagkaptenen Ida Markström ledningen. Båda målen efter fina anfall som avslutades med välplacerade vänsterskott.
Fem minuter in i den andra halvleken hade hemmalaget sin enda egentliga chans då ett skott träffade insidan på den vänstra stolpen och rann efter mållinjen innan en bortaförsvarare rensade undan.
Istället för Själevadsreducering och nerver löpte sig Olivia Strand fri i den 63:e minuten, rundade målvakten innan hon rullade in 3-0 i tom bur och strax därpå tryckte Joanna Wallgren in 4-0 efter en hörna.
Heffnersklubban jagade efter mer men en kvartett nätkänningar fick räcka och det blev till slut en rätt komfortabel seger i årets första klykderby.
- Jättekul med både en klar seger och spridning på målskyttet och att vi skapade så många chanser samtidigt som vi bara släppte till en enda chans bakåt under 90 minuter. Om vi bortser från den första kvarten hade vi full kontroll på matchen, säger Heffnersklubbans tränare Fredrik Karlström.
Äras mest i Heffnersklubban ska slitvargen i kedjan Olivia Strand och vänsterbacken Lyan Al-Rikabi, som utöver att hon stängde ner sin kant fullständigt även satte 1-0 efter en offensiv framstöt.
 
Själevads IK emblemHeffnersklubbans BK emblem 
Själevads IK - Heffnersklubbans BK 0-4
14 april 2024 - 14:00 - Skyttis IP
0-1 Lyan Al-Rikabi (14)
0-2 Ida Markström (20)
0-3 Olivia Strand (64)
0-4 Joanna Wallgren (66)
Domare: Julia Planeskog
Publik:
 

Alnö föll mot Sandvikens IF sedan man blivit "rånade" på en straff -

Sandvikens IF tog direkt kommandot över gästande Alnö och Karin Winkas vänsterskott stolpe in i den 19:e minuten kom inte som någon direkt överraskning.
Hemmalagets dominans fortsatte halvleken ut men Ida Lönnquist mellan stolparna såg till att 0-1 stod sig till halvtid.
I andra morskade Alnötjejerna upp sig, flyttade upp spelet och bland annat var Frida Olsson på väg igenom med en försvarare som hängde på henne och till slut fick stopp på anfallaren via en bensax. Men straff? Icke!
- Horribelt! Domaren tyckte att det var kamp om bollen, dundrar Alnötränaren Kent Gustafsson.
Istället för en fin kvitteringchans från elva meter kontrade Rödvästarnas Signe Zetterberg in tvenne mål sista tio minuterna och säkrade vinsten.
- Vi hade lite för stor respekt för dem i första halvlek och de kom i flera anfallsvågor. I andra steppade vi upp och hade flera lägen till kvittering som ett friläge från kanten och den där uteblivna straffen. När vi lyfte upp på slutet åkte vi på två omställningar, inte så mycket att säga om, säger Kent Gustafsson.
Frida Olsson var ett ständigt hot för Sandvikenförsvaret och längst bak gjorde Ida Lönnqvist en strong insats.
13 april 2024 - 13:00 - Jernvallens Arena
1-0 Karin Winka (19) ...vänsterskott stolpe in.
2-0 Signe Zetterberg (81)
3-0 Signe Zetterberg (89)
Domare: Maja Jons
Publik: 142
 

Inför Sandvikens IF - Alnö IF

Alnö kryssade med mersmak i premiären mot Luleå Fotboll (2-2). Idag väntar tunga Sandvikens IF, Elitettanlag för ett par år sedan. Rödvästarna lyckades få dit en kvittering borta mot Heffnersklubban efter en stark forcering på slutet och låg sedan på för ett segermål. Det lär bli 90 tuffa minuter för Alnötjejerna på Jernvallen och får man med sig en och annan pinne därifrån ska man vara mer än nöjda.
 

Övriga matcher i omgång 2

Team TG FF emblemIK Brage emblem 
Team TG FF - IK Brage 4-1
13 april 2024 - 13:00 - Umeå Energi Arena SOL
 
Enskede IK emblemSollentuna FK emblem 
Enskede IK - Sollentuna FK 1-3
13 april 2024 - 14:00 - Enskede IP
 
Bergnäsets AIK emblemGefle IF FF emblem 
Bergnäsets AIK - Gefle IF FF 0-7
14 april 2024 - 12:00 - Nyabvallen
 
IFK Östersund emblemKarlbergs BK emblem 
IFK Östersund - Karlbergs BK 0-1
14 april 2024 - 13:00 - Jämtkraft Arena
 
 
Luleå Fotboll DFF emblemBele Barkarby FF emblem 
Luleå Fotboll DFF - Bele Barkarby FF 3-2
14 april 2024 - 15:00 - Nyabvallen
 

Omgång 11: Både Heffnersklubban och Alnö nollade och föll med 0-3 på hemmaplan

16 jun 2024 Div. 1 Norra

Varannan vecka hemma, varannan borta. Det har gällt för både Alnö och Heffnersklubban så här långt. Och så även i omgång 11 nu i helgen. Heffnersklubb...

Läs mer

Omgång 10: Ingen bra lokal helg - klara förluster för både Heffnersklubban och Alnö på resande fot

9 jun 2024 Div. 1 Norra

Det blev ingen bra helg för våra lokala lag i div. 1 Norra. Igår föll Alnö med hela 0-6 mot Brage borta och det blev förlust även för Heffnersklubban ...

Läs mer

Omgång 9: Bella i buren bakom Alnös andra poäng i år - Heffnersklubban vann säkert mot Brage

1 jun 2024 Div. 1 Norra

Inför: Alnö tog poäng i premiären, 2-2 mot Luleå, men sedan dess har man inkasserat sju raka nederlag och måste kliva upp på vinnartåget så man inte b...

Läs mer

Alnö åkte ur Svenska Cupen trots en stark insats mot IFK Östersund: "Sett till chanserna borde vi vunnit"

29 maj 2024 Div. 1 Norra

Alnös damer tog hem DM och kvalificerade sig för spel i Svenska Cupen och i första omgången ställdes man mot seriekonkurrenten IFK Östersund hemma på ...

Läs mer

Omgång 8 (24-26 maj): Ida Markström avgjorde för Heffnersklubban på stopptid men svårt skadedrabbat Alnö föll stort

25 maj 2024 Div. 1 Norra

Ida Markström blev stor matchhjälte när hon skickade in matchens enda mål på stopptid borta mot Karlberg medan det inte gick lika bra för ett vingklip...

Läs mer

Omgång 7: Tre krigarpoäng till Heffnersklubban men Alnö tappade allt sista halvtimman

18 maj 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban vann hemmamötet med Bele Barkarby med 3-1 sedan Emma Forssbeck gjort 3-1 med ett klassmål medan Alnö tappade allt sista halvtimman mot...

Läs mer