Medskogsbron och Timrå vidare till DM-semifinal efter krysset mot Njurunda

5 mar 2023 DM, damer

Under söndagen avgjordes även de sista grupperna i damernas DM där två lag skulle göra Heffnersklubban och Alnö sällskap till semifinalerna. Efter 1-1 mot Njuunda är Medskogsbron det tredje laget som blev klara för en av semifinalerna medan IFK Timrå fixade avancemanget från grupp 2 efter 3-0 i derbyt mot Söråker.

 

⚽️ DM, Grupp 2

.

Timrå vidare till semifinal efter derbyvinst över Söråker - som hade en motig afton

Söråker, utan avbytare, hamnade i tidigt underläge och fick strax därpå sin målvakt Elin Svensson skadad efter en fotparad på ett närskott där foten vek sig utåt. SFF tvingades spela resten av matchen med tio tjejer. och gjorde det på ett bra sätt.
Maja Winsa solomål fram till 2-0 i den 18:e minuten var matchens behållning när IFK Timrå till slut kunde vinna med 3-0.

- Det blev en lite annorlunda match med tanke på Söråkers förutsättningar. Vi har en hel del vi vill ska fungera bättre, men samtidigt så gör vi flera saker väldigt bra. Vi vinner tillbaka bollen på deras planhalva hela matchen och Ida i vårt mål får röra bollen två gånger under hela speltiden. Vi önskar att vi skulle gjort fler mål, men samtidigt blir det grötigt när Söråker har hela laget i och utanför straffområdet större delen av matchen. Resultatmässigt så är vi nöjda med 3-0 i derbyt, säger Timråtränaren Jocke Edström.

- Det var Maja som stack ut det där extra hos Timrå. Annars rullade de mest boll utan att ställa några allvarligare frågor men då vi hade en utespelare mellan stolparna och bara tio tjejer så orkade vi inte skapa något framåt och de mål de gör kom till lite för enkelt, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

IFK Timrå DamSöråkers FF
IFK Timrå - Söråkers FF 3-0
5 mars 2023 - 18:45 - Nordichallen
1-0 Jonia Henriksson (2)
2-0 Maja Winsa (18)
3-0 Paula Gonzalez Gomez (47)
Domare: Oskar Holmvall
Publik:
Matchfakta
.

⚽️ DM Damer, Grupp 3

.

Sidsjö-Böle avgjorde kring pausvilan: "Nöjd med vår insats"

Matchen mellan Sundsvalls FF och Sidsjö-Böle avgjordes kring pausvilan.
De senare ledde sedan minut elva efter Tilda Sundqvists öppningsfullträff då Engla Norman i den sista minuten av den första halvleken satte 2-0. I den första minuten i andra utökade Ida Johansson till 3-0 och därmed var SFF ett slaget lag.
Med fem minuter kvar fastställde Leja Lundberg Sidsjö-Böles seger till 4-0.

- Kan inte vara annat än nöjd med vår insats. Vi skapade många chanser framåt och var stabila bakåt, säger Sidsjö-Böles tränare Totte Dahlin.

- En enormt tafatt insats av oss där vi mer eller mindre spelar fram till tre av deras fyra mål. Om det beror på ren oskärpa eller något annat kan jag inte svara på men så här får det inte se ut helt enkelt, suckar Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Sundsvalls FFSidsjö-Böle IF Dam
Sundsvalls FF - Sidsjö-Böle IF 0-4
5 mars 2023 - 16:15 - Nordichallen
0-1 Tilda Sundqvist (11)
0-2 Engla Norman (30)
0-3 Ida Johansson (31)
0-4 Leja Lundberg (55)
Domare: Emilia Jansson Lindén
Publik:
Matchfakta
.

Medskogsbron fixade semifinalplats efter 1-1 mot Njurunda

Medskogsbron är klara för semifinal i DM. Detta efter att ha spelat 1-1 mot Njurunda i avslutningsmatchen.
Ann Jonsson gav Medskogs ledningen precis innan kvarten spelad sedan hon dykt upp vid den bortre stolpen och stött in ett inspel som gick rakt igenom målgården.
Tio minuter in i andra kvitterade Elsa Olsson sedan hon kommit helt ren och bredsidat in bollen efter en upprullning längs högerkanten.

- De har den första halvleken ganska klart medan vi kommer igågn i den andra och kan rättvist kvittera. Medskogs kom tillbaka på slutet och hade bud på ett segermål men 1-1 stod sig, säger Njurundas tränare Markus Sjöström.

- Vi gör en jättebra första halvlek som kanske kunnat motivera till en större ledning men deras målvakt gör några bra räddningar, något som hon även gjorde på slutet när vi jagade ett segermål. Njurunda var effektiva och gjorde ett mål på sina två chanser. Jättekul att tjejerna tar sig till slutspel men nu lär det bli tufft oavsett om vi får möta Heffnersklubban eller Alnö. Då lär vi få prova försvarsspel, siar Medskogsbrons tränare Gottfrid Sjödin.

Njurunda IKMedskogsbrons BK
Njurunda IK - Medskogsbrons BK 1-1
5 mars 2023 - 17:30 - Nordichallen
0-1 Ann Jonsson (14)
1-1 Elsa Olsson (40)
Domare: Fnan Mebrhatu Tewelde
Publik:
Matchfakta

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer