Mållöst i dagens första DM-match och vinster för Medskogsbron och Njurunda i de två övriga

26 feb 2023 DM, damer

Söndagen inleddes klockan 10:00 med att Söråker och Matfors nollade varandra i grupp 2.  Därefter möttes vinnarna från grupp 3, Medskogsbron och Sidsjö-Böle i en intressant envig där de förstnämnda tog hem vinsten. Damerna avslutade ned att Njurunda tog hem en uddamålsseger över Sundsvalls FF.

⚽️ DM, Grupp 2, damer

Mållöst och chansfattigt mellan Söråker och Matfors

Det bjöds inte på något sprudlande anfallsspel i morgonmatchen mellan Söråker och Matfors och den slutade, sett till matchbilden, föga förvånande 0-0.. Detta trots att Söråker tvingades ställa upp med en utespelare mellan stolparna och blott en avbytare.

- Ja, det var rätt chansfattigt med få passningskombinationer och inte många initiativ. Spelmässigt hade vi en halvlek var, säger Söråkers tränare Michael Wahlroos.

- En ganska händelsefattig match. Söråker hade den första halvleken och vi den andra. Vi jobbar vidare med att få ihop laget…nu när två träningsgrupper blivit en och många yngre duktiga spelare tagit klivet upp i damlaget, säger Matforsspelaren Hanna Nilsson.

Planens bästa aktörer var domartrion med Mahar Usew i spetsen

Söråkers FFMatfors IF 1
Söråkers FF - Matfors IF 0-0
26 februari 2023 - 10:00 - Nordichallen
Domare: Mahar Usew
Publik:
Matchfakta
.

⚽️ DM, Grupp 3, damer

Två mål igen av Marlene Laggren när Medskogsbron tog andra segern

Medskogsbron öppnade målandet sedan Rosie Nilsson tagit ner ett vänsterinlägg och sedan manövrerat sig i skottläge.
Tilde Sundqvist gjorde därefter något som pappa Göran aldrig gjort (?), satte ett långskott från 30 meter! Fullträffen betydde Sidsjö-Böle-kvittering men någon poäng lyckades man inte spela till sig.
Efter pausvilan satte nämligen Elin Lind 2-1 nästan på direkten och Marlene Laggren prickade återigen två mål, det sista på nick efter hörna som betydde 4-1.

- Vi spelade av oss nerverna i vår förra match och det såg mycket bättre ut idag med många fina spelkombinationer. En eloge till Sidsjö-Böle som bjöd upp så det blev en sevärd match, säger Medskogstränaren Gottfrid Sjödin.

- Det var inga tillfälligheter som avgjorde matchen, de var helt enkelt nättre än oss. Tjejerna var besvikna efteråt då de hade hoppats på mer, säger Sidsjö-Böles tränare Totte Dahlin,

Medskogsbrons BKSidsjö-Böle IF Dam
Medskogsbrons BK - Sidsjö-Böle IF 4-1
26 februari 2023 - 11:15 - Nordichallen
1-0 Rosie Nilsson (13)
1-1 Tilda Sundqvist (22)
2-1 Elin Sahlin (32)
3-1 Marlene Laggren (41)
4-1 Marlene Laggren (47)
Domare: Björn Sjöblad
Publik:
Matchfakta
.

Uddamålsseger för Njurunda över Sundsvalls FF: "Betydligt bättre idag"

Njurunda fick en bra start på matchen då Wilma Lind tryckte in en hörna strax innan kvarten spelad och knappt tio minuter senare råkade en SFF-tjej få en riktig sneträff på ett inspel och med en rejäl backspinn hittade bollen in i det egna nätet.
I den andra halvleken fick SFF till en reducering då Darin Tammo satte en straffspark men närmare poäng kom man inte.

- Vi gör en betydligt bättre match idag än senast. Vi pressade fast dem högt och vann mycket boll. Blev lite ängsligt efter deras reducering men vi redde ut det bra, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

- Vår första halvlek var bedrövlig, det var inte mycket som funkade. Trots att vi blev trötta i andra halvlek såg det bättre ut och vi fick också till en reducering. Någon rejäl kvitteringschans orkade vi dock inte skapa. Vi tar i alla fall med oss att vi vinner den andra halvleken, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Njurunda IKSundsvalls FF
Njurunda IK - Sundsvalls FF 2-1
26 februari 2023 - 12:30 - Nordichallen
1-0 Wilma Lind (13)
2-0 självmål (24)
2-1 Darin Tammo (47, straff)
Domare: Albin Grandin
Publik:
Matchfakta
.

Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2...

Läs mer

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer