Lagkaptenen klev fram när SDFF säkrade nytt Elitettan-kontrakt

12 nov 2023 Elitettan

Amanda Hagelberg gjorde sina två första mål för säsongen och tog ansvar som lagkapten när SDFF besegrade Jitex i avslutningsmatchen med 3-0 och säkrade spel i Elitettan även nästa år.
- En fantastisk känsla och vi är värda att få spela vidare i Elitettan, säger succétränaren Patrik Nylund.

SDFF hade fem raka förluster mot Jitex och var på förhand tvungna att bryta den dystra sviten för att få spela elitfotboll även nästa år. Tuffa papper!

Och man fick en kanonstart. Redan i den sjätte minuten, efter Hannah Tilletts högerhörna, kunde lagkaptenen Amanda Hagelberg stöta in 1-0 efter en retur. Hennes första fullträff för säsongen. Det gäller att välja rätt tillfälle.

Nu hade SDFF:s lagkapten fått blodad tand och efter en ny högerhörna i mitten av halvleken, åter slagen av Hannah Tilletts, höll hon sig framme och nickade in 2-0 och dubblerade sin årsskörd.

Jitex hade mest boll, men det var hemmalaget som gjorde något med den och med halvtimman spelad lyfte Hannah Tilletts (vem annars idag?) långt från försvaret och en Molly Wiklander på språng löpte sig fri och vinklade in 3-0 i fel hörn, det hitre, för målvakten.

Molly hade därefter även ett läge till fyran innan paus men 3-0 räckte gott inför den andra akten.

Gästerna från Mölndal jagade ett tidigt reduseringsmål men SDFF-försvaret var tätt som silikon och med stora hjärtan försvarade man sin ledning på ett synnerligen rutinerat sätt och det var först i slutminuterna som man släppte till ett bra läge men lyftningen smet utanför. Kanske skulle Jitex också haft en straff för ett fälleben långt upp i straffområdet men annars var det sällan man hotade Lise Hafstad mellan stolparna.

Snarare var det så att SDFF på sina få uppstick i andra låg närmare ett fjärde mål.
Ett stort grattis till SDFF som svarat för en imponerande höst och efter tränarbytet, Joel Cedergren ut och Patrik Nylund in, varit smått "oslagbara" och klättrat upp från en "given" degradering till en tiondeplats.

- En fantastisk känsla och vi spelar rättvist kvar oss och är värda att få spela vidare i Elitettan efter vår fantastiska höst där vi vunnit sju matcher och kryssat en, säger succétränaren Patrik Nylund.

Blir det någon fortsättning för dig i SDFF nästa säsong?
- Mitt kontrakt gick ut i dag och uppdraget var att hålla laget kvar. Något som vi lyckades med och det har varit fantastiskt att få vara en del av den här gruppen. Vi har nästan blivit som en familj. Nu ska vi landa och njuta av det här och gå ut och käka tillsammans. Sedan får vi se vad framtiden visar, säger en något omtumlad men glad Patrik Nylund.

Vilka som till slut åkte ur, utöver Rössjö Uddevalla och BK Häckens farmarlag? Det blev ifö-Bromölla som tappade en 2-0-ledning till en 2-3-förlust mot just Häcken i eftermiddagens avslutning.

 

Sundsvalls DFFJitex BK

Sundsvalls DFF - Jitex BK 3-0
12 november 2023 - 14:00 - NP3 Arena
1-0 Amanda Hagelberg (6) 
2-0 1-0 Amanda Hagelberg (24) 
3-0 Molly Wiklander (30) 
Domare: Amanda Nylund Karman
Publik: 132
Matchfakta

Lämnar Heffnersklubban för SDFF: "Vill ta chansen"

27 feb 2024 Elitettan

Stortalangen har tränat hela vintern med SDFF men haft svårt att bestämma sig.Nu har Linnea Sahlin tagit sitt beslut. Alnöfostrade 17-åringen lämnar H...

Läs mer

SDFF svarade för en stark insats mot allsvenska Piteå

17 feb 2024 Elitettan

SDFF föll i årspremiären med hiskeliga 0-11 mot seriekollegan Umeå IK. Idag väntade på papperet ännu tuffare motstånd då allsvenska Piteå IF gästade N...

Läs mer

Rejäl överhalning för SDFF i årspremiären - föll med tvåsiffrigt mot Umeå IK

10 feb 2024 Elitettan

SDFF:s unga orutinerade elva fick en mardrömsstart på säsongen då man föll med hela 0-11 (0-3) i årsdebuten borta mot seriekollegan Umeå IK.- Vi står ...

Läs mer

Säsongspremiär för "nya" SDFF: "Hungriga spelare"

10 feb 2024 Elitettan

I eftermiddag är det premiär för "nya" SDFF, som tappat tio spelare från fjolårslaget, och fått en ny huvudtränare i Pelle Jansson.För motståndet vänt...

Läs mer

Det ser ut att bli ett ungt SDFF i år - 15-årig SFF-talang tar en plats i A-truppen

7 feb 2024 Elitettan

Först flyttade SDFF upp 16-åriga Fränstafostrade Tyra Lindqvist till A-truppen.Nu tar blott 15-åriga Sundsvalls FF-tjejen Jennifer Olofsson samma kliv...

Läs mer

Från Damtrean till Elitettan på bara ett halvår för 16-åriga Fränstatjejen Tyra Lindqvist

6 feb 2024 Elitettan

Hon debuterade redan somf lyfotad 13-åring i Damtrean.Tre år senare har Fränstatjejen Tyra Lindqvist tagit en plats i SDFF:s Elitettantrupp!- Det har ...

Läs mer