I morgon inleds den stora F16-turneringen i Medelpad

5 jul 2023

I morgon inleds den stora internationella Flicklandslagsturneringen för tjejer födda 2007 och senare. Hela åtta nationer deltar och turneringen kommer att spelas på naturgräsplaner runt om i Medelpad.
- Det kommer bli jättebra fotboll. Nederländerna och England är rankade fyra och etta i världen, säger MFF:s kanslichef Roger Magnusson till ST-sporten.

Efter att två gånger senaste åren arrangerat 4-nationsturneringar på pojk- och flicksidan är det dags för "gesällprovet". Hela åtta nationer kommer att delta i en flicklandslagsturnering för 16-åringar mellan den 6 och 12 juli. Deltagande nationer är Danmark, England, Finland, Färöarna, Island, Nederländerna, Norge och Sverige.

- Det kommer att bli jättebra fotboll. Nederländerna och England är rankade fyra och etta i världen och de kommer hit extra tidigt för att förbereda sig. Det är viktigt för dem, säger Roger Magnusson, kanslichef på Medelpads Fotbollförbund till ST-sporten.

Matcherna spelas 6, 9 och 12 juli och inleds med en utslagsrunda. Vinnarna går vidare till semifinal, övriga får spela placeringsmatcher.

Kvartsfinaler, torsdag 6 juli:
Danmark - Sverige (Thulevallen)
England - Färöarna (Stöde IP)
Nederländerna - Island (Selånger IP)
Norge - Finland (Kubikenborgs IP)

Klicka här för mer info