Selånger tackar ja till spel i division 1 Norra Svealand: "Tar sats mot en tuff utmaning"

10 dec 2020 Div. 1 Mellersta

I tisdags fick Selånger en inbjudan från Svenska Fotbollförbundet om att ersätta Kovland i division 1 Norra Svealand.
SvFF krävde svar senast torsdag och igår kväll efter ledar- och spelarmöten valde man att tacka ja till den vakanta platsen.
– Vi tar sats mot en tuff utmaning, säger tränaren Stefan Wickström.

Ibland kan det blir snabba puckar även inom fotbollen.

Efter det att Kovland drog sig ur spel i division 1 Norra Svealand gick en förfrågan i tisdags om att ta den vakanta platsen. Selånger hade tills idag torsdag att fundera på.

Efter ett par möten mellan styrelse, lagets ledare och spelare valde man igår kväll att tacka ja.

– Vi tar sats mot en tuff utmaning och vi kom gemensamt fram till att tacka ja till uppflyttningen och det var ett enhälligt beslut, säger tränaren Stefan Wickström.

"Wickan" fortsätter:

– Det blir en helt annan målsättning 2021. Från att vinna tvåan blir det nu att försöka hålla oss kvar i ettan. Vi har ju varit ett division 1-lag tidigare så vi vet vad som krävs.

Så här skriver klubben på sin hemsida:

"Efter en par möten under gårdagen så beslutade föreningen att tacka ja till den vakanta platsen i div 1 Norra Svealand.

Vi hade först en förfrågan till spelarna vad de tyckte och sen möte med ledare i laget, spelarråd och styrelsen.

Efter att ha diskuterat innebörden - sportsligt/ekonomiskt/ av att tacka ja eller stanna kvar i div 2 så kom vi tillsammans fram till att tacka ja.

Så vi tar sats mot en utmaning som är tuff men även stimulerande!

Väck med Covid så skall vi börja vår resa mot detta
Håll er friska ALLA".

Hur är då läget i spelartruppen i skrivande stund?
Selånger tappar sin stjärna Frida Olsson till SDFF plus trion Julia Holmlund och Wilma Gustafsson (studier i Umeå) och Wilma Söderberg (studier i Gävle). Av de tre är det bara den sistnämnda som skrivit på för en annan klubb, IK Huge. Dessutom har Jenny Edström dragit korsbandet och lär inte bli att räkna med förrän till hösten.

Klara nyförvärv så här långt är, som Lokalfotbollen redan skrivit om, trion Denice Feist Persson, Jenny Eriksson Palmgren och Angelica "Angen" Lindholm Forsell som återkommit från Kovland.

– Vi jobbar på fler spelare från Kovland och andra föreningar men kommer inte att tokvärva bara för att vi kommer att spela i division 1. Vi tror mycket på de spelare vi redan har och att komplettera dessa med några förstärkningar, säger Stefan Wickström.

Stefan Wickström slutar som tränare i Selånger: "Behövs en ny röst"

26 nov 2021 Div. 1 Mellersta

Efter många år som tränare och sportchef i Selånger SK väljer Stefan Wickström att kliva av. – Har inte tiden och tjejerna behöver få en ny röst i omk...

Läs mer

Selånger tappade halvtidsledning – åker ur ettan

7 nov 2021 Div. 1 Mellersta

Selånger ledde måstematchen över BK 30 i paus efter Tilda Wärulfs klassmål.Men i andra vände Västeråslaget via tre mål sista halvtimman och nu väntar ...

Läs mer

Selånger över nedflyttningsstrecket efter seger i Avesta

30 okt 2021 Div. 1 Mellersta

Det blev ingen promenad i parken för Selånger mot jumbon Avesta på bortaplan.Det var först efter ett självmål och Linnéa Jensens 2-0 med tio minuter k...

Läs mer

Jumbon på bortaplan väntar för Selånger: "Jobbet måste göras"

30 okt 2021 Div. 1 Mellersta

Vinst idag mot jumbon Avesta och Selånger kan ligga ovanför nedflyttningsstrecket inför slutomgången nästa helg.– Avesta föll bara med uddamålet mot S...

Läs mer

Tung Selångertorsk: "Bestulen på en given straffspark"

24 okt 2021 Div. 1 Mellersta

Selånger hamnade i ett tidigt underläge mot Gefle.Trots idoga försök fick man aldrig till någon utjämning.– Men med fem minuter kvar blev vi bestulna ...

Läs mer

Selånger kan klättra över nedflyttningsstrecket idag

24 okt 2021 Div. 1 Mellersta

Selångers läge är prekärt då man med tre omgångar kvar att spela ligger under det förhatliga nedflyttningsstrecket.Idag möter man mittenlaget Gefle på...

Läs mer