Osman Abdalla tvåmålsskytt i Matfors bortaseger över Sollefteå i jumbomötet

Osman Abdalla satte en "balja" i vardera halvleken och trots en straffreducering av Sollefteå kunde Matfors åka hem med en lika värdefull som rättvis seger från jumbofinalen.
- Skönt med en vinst, kommenterade Matfors tränare Rasmus Portin.

Matfors törstade efter seger då man tog bussen till Nipvallen i Sollefteå för nappatag med bottenkonkurrenten och man tog en välbehövlig ledning redan efter dryga tio minuter spel. Filip Andersson Roos slog ett stenhårt inspel som via målvakten tog i stolpen och där dök Osman Abdalla och från nära håll petade han bollen i mål.

Därefter blev Brukets Blå lite passiva och Sollefteå-giffarna tog över spelet men förmådde aldrig hota på riktigt allvar och Matfors ledning var befogad när lagen klev av för pausvila.

Där rättade tränarduon Rasmus Portin och Andreas Jonsson lite på taktiken och i andra höll man uppe spelet på ett bättre sätt igen och med dryga kvarten kvar spelade pigge inhopparen Oliver Andersson till Osman Abdalla som drog till på halvvolley, stolpe in.

Med sju minuter kvar bjöd man dock hemmalaget på straff och ett sådant tillfälle bränner inte veteranen Eugeniu Samson men någon större nerv blev det aldrig då Matfors på ett säkert sätt spelade av matchen och kunde återvända hem med årets andra trepoängare samtidigt som Sollefteå GIF är fortsatt nollat och jumbo.

- Skönt med en vinst och att vi kunde komma ut starkt och ta en tidig ledning. Även om vi tappade initiativet något så försvarade vi oss bra och i den andra halvleken stängde vi ner matchen och gjorde mål. Tyvärr bjöd vi in dem på slutet via en straff men vi tillät dem inte att skapa något efter det, säger Matfors tränare Rasmus Portin.

Osman Abdallas dubbel blev poängavgörande men bäst på planen var Yahje Shino som vann bollar och fördelade dem på mitten tills orken tröt med kvarten kvar och han klev av för fräscha ben hos en lagkamrat.

 

Sollefteå GIF FFMatfors IF

Sollefteå GIF FF - Matfors IF 1-2
27 maj 2023 - 14:00 - Nipvallen
0-1 Osman Abdalla (11)
0-2 Osman Abdalla (72)
1-2 Eugeniu Samson (83)
Domare: Fredrik Eriksson
Publik: 203
Matchfakta

Östavall föll med 0-1 mot FV Akademi efter dubbla straffmissar

Friska Viljor Akademi tog ledningen i slutet av den första halvleken och innan pausvilan hann Östavall bränna inte bara en straffspark utan två! Något...

Läs mer

Lucksta säkrade seriesegern efter överkörning av Sollefteå - Samuel Keflit fyramålsskytt!

Vinst borta mot jumbon Sollefteå och Lucksta skulle för första gången vinna division 3.Och visst blev det seger, och en rejäl sådan, 7-0, där skytteli...

Läs mer

Kuben föll stort borta mot Björna - ingen hjälpande hand till Alnö

Motivation slår klass heter det, och idag besegrade ett för nytt kontrakt kämpande Björna Kuben hemma på Biggevallen med klara 4-0. Ett resultat som i...

Läs mer

Ineffektivt Östavall föll hemma mot Kramfors-Alliansen i grinig match

Östavall kammade noll hemma mot Kramfors-Alliansen som i en grinig match efter 70 mållösa minuter bröt dödläget och därefter säkrade segern i slutminu...

Läs mer