Inför höststarten: Heffnersklubban och Alnö

6 aug 2022 Div. 1 Norrland

Både Heffnersklubban och Alnö gjorde en finfin vår och är med och kämpar om nytt kontrakt denna supertuffa säsong då "halva serien" åker ur på grund av den nya serieomläggningen.
Heffnersklubban inleder hösten hemma mot Storfors AIK medan Alnö reser västerut för möte med IFK Östersund.

Som sig bör ställde Lokalfotbollen några frågor till lagens tränare, Heffnersklubbans Jonas Prytz och Alnös Kent Gustafsson, inför dagens höststart, som ser ut att bjuda på en hel del regn.

Vad säger ni om er säsong så här långt?

– Vi är mer än nöjd med våren, med tanke att vi är nykomlingar så har vi gjort en bra första halva och ligger bra med inför hösten, säger Jonas Prytz.

– Vi är ganska nöjda med säsongen så här långt, vårt mål är ju att vara bland dom 6 främsta och vi ligger fyra efter vårsäsongen så det är ju bra, säger Kent Gustafsson.

Vad behöver ni förbättra inför hösten?

– Hoppas att vi kan bli mer effektiva i målproduktionen och att vi har lite mer stolpe in under höstens matcher, säger Jonas Prytz.

– Det finns alltid saker att förbättra och dom sakerna jobbar vi med hela tiden, men kan vi bli ännu mera effektiva och ta vara på dom chanser vi skapar så gör det ju mycket, säger Kent Gustafsson.

Läget i truppen?

– I stort sett oförändrat så vi har bra harmoni i gruppen, och några är tillbaka från skador, säger Jonas Prytz.

– Vi har tappat Alva Johansson som fått jobb utomlands, och sen kommer också Ella Zetterberg att flytta till Göteborg och plugga i mitten på augusti, jobbiga tapp då vi dessutom inte är en så bred trupp, men vi har vetat om dom tappen ett tag så dom kom inte som en överraskning, men svårt att hitta några nyförvärv den här tiden på året, men vi har en bra trupp så får dom bara vara hela och friska så ska det förhoppningsvis gå bra, vi har en långtidskadad som är på väg tillbaka, men det vet vi inte när hon kan börja träna med övriga gruppen, säger Kent Gustafsson.

Och vad säger ni inför dagens höstpremiärer?

– Storfors är ett offensivt starkt lag som vi fick slita i premiären borta för att få med tre pinnar hem, så det blir en hård match att förvänta även i höstens första match, avslutar Jonas Prytz.

– Vi möter IFK Östersund borta, ett bra lag som ligger tvåa och jagar Sunnanå i toppen, vi förlorade hemma i premiären med 1-2 och det är klart att vi är revanschsugna efter den förlusten, avslutar Kent Gustafsson..

Lagens bästa målskyttar under våren:
Heffnersklubban: Amanda Sevefjord, 6 mål.
Alnö: Beatrice Juutinen och Tuva Lundin, 4 mål.

Alnö har Trångfors i hasorna efter förlusten uppe i Boden

24 sep 2022 Div. 1 Norrland

Alnö gjorde en bra första halvlek men satte inte sina chanser.Tidigt i andra tog istället Trångfors ledningen efter sin första hörna och utökade däref...

Läs mer

Inför Trångfors-Alnö: "En tuff uppgift"

24 sep 2022 Div. 1 Norrland

Alnö ligger just nu på säker mark i division 1 Norrland.Men kampen kring strecken är knivskarp och idag väntar en tuff bortamatch mot Trångfors borta,...

Läs mer

Alnö kryssade mot Storfors efter tappad ledning

17 sep 2022 Div. 1 Norrland

Alva Lydén gav Alnö ledningen innan tjugan spelad på Släda IP men tidigt i andra utjämnade Agnes Namutosi för gästande Storfors. Ett resultat som stod...

Läs mer

Inför Alnö-Storfors

17 sep 2022 Div. 1 Norrland

Alnö fortsätter att kriga kring kval- och nedflyttningsstrecket och möter idag Storfors där Norrbottningarna med all säkerhet måste gå för seger för a...

Läs mer

Julia Heed sköt segern till Alnö på stopptid mot jumbon

10 sep 2022 Div. 1 Norrland

Alnö hamnade i tidigt underläge borta mot jumbon Huge men till slut nötte man först in en kvittering och på stopptid satte Julia Heed segerbollen seda...

Läs mer

Tre givna Alnöpoäng mot jumbon Huge?: "De tar ändå nån pinne emellan¨åt"

9 sep 2022 Div. 1 Norrland

Alnö kämpar om nytt kontrakt och möter under lördagen jumbon Huge på bortaplan i Bomhus utanför Gävle. Tre givna poäng?– Även om Huge ligger sist så t...

Läs mer