Inför Helsingborg-GIF Sundsvall: "Det är mot bottenlagen vi måste plocka poäng"

24 jul 2022 Allsvenskan

Idag möter GIF Sundsvall ett rejält förstärkt Helsingborg i en riktig så kallad sexpoängsmatch gällande de nedre regionerna.
Vinst och man får ett försprång på sex poäng ner till jumbon, förlust och HIF förpassar NorrLandslaget ner på nedflyttningsplats.
– Det är mot bottenlagen vi måste plocka poäng, säger GIF-tränaren Henrik Åhnstrand till ST-sporten.

Efter två starka insatser efter den allsvenska omstarten plumpade GIF Sundsvall rejält då man föll med 1-5 mot Häcken efter en katastrofal sista halvtimma.

Nu hoppas vi att NorrLandslaget studsar tillbaka omgående i den viktiga matchen på Olympia i Helsingborg i eftermiddag. En match där man endera hänger av skåningarna eller blir ordentligt nerdragna i bottenträsket. Seger och man får ett försprång på sex poäng ner till HIF, förlust och de rödblå passerar GIF i tabellen och samtidigt lämnar man över nedflyttningsplatsen till gästerna.

Ser man statistiskt på det hela är det fördel Giffarna som har fyra raka utan förlust mot HIF.
Men under uppehållet har Helsingborg plockat in en hel del intressanta spelare men har även förlängt lånet med viktige Armin Gigovic. Dessutom har man värvat Häckens Alexander Faltsetas och IFK Göteborgs försvarare Thomas Rogne plus att man lånat in målsprutan Rasmus Wiedesheim-Pau från Rosenborg. Anfallaren gjorde hela 33 mål på 39 matcher under fjolårssäsongen i Halmstad men har inte fått till det riktigt i Norge under våren och gör nu en omstart på svensk mark.

Som ni känner till har GIF valt en annan taktik, inga nytillskott alls utan däremot tappat tre spelare till andra klubbar. Anton Eriksson till IFK Norrköping, Daniel Stensson till Sirius och lånat ut Fredrik Carström till Gefle.

Så här säger GIF-tränaren Henrik Åhnstrand om matchen till ST-sporten:
– Det är mot bottenlagen vi måste plocka poäng. Första träningen med killarna sa jag att det kommer vara en del matcher som jag tycker är viktigare än andra och det här är en sådan. Det gäller att klara av det. För mig är det en jätteviktig match.

Henrik Åhnstrand fortsätter om "hoten" i Helsingborg:
– Mycket handlar om Taha Ali som är den spelare som hittar på grejer. Han får bollen på vänsterkanten, dribblar och skapar grejer, och så har han den färöiska ytterbacken Viljormur Davidsen som överlappar. Så den sidan är lite giftigare, säger Åhnstrand.

Lokalfotbollen tippar:
Giffarna har inte rosat på bortaplan och möter ett rejält förstärkt Helsingborg och med Häckenmatchen på näthinnan är jag rädd för en ny förlust, och den kan bli rejäl – 0-3. Om nu inte GIF-spelarna knyter näven och spelar för sin heder.

Nyheter Allsvenskan

28 jun 2024 Allsvenskan

Då vi inte har någon lokal representant i Allsvenskan längre, och inte lär ha på ett tag känns det som, lägger inte Lokalfotbollen något större fokus ...

Läs mer

Fotbollskanalen: Alla klara övergångar inför Allsvenskan 2024

21 mar 2024 Allsvenskan

De 16 allsvenska klubbarna rustar inför seriepremiären och Fotbollskanalen listar samtliga klara övergångar så här långt. Klicka här för listan på öve...

Läs mer

SM-guld till Malmö FF efter vinst i seriefinalen

12 nov 2023 Allsvenskan

Malmö FF är årets svenska mästare på herrsidan. I den helt avgörande guldmatchen mot IF Elfsborg blev det vinst på ett slutsålt Eleda Stadion. Isaac K...

Läs mer

Nyförvärv & spelarförluster inför den allsvenska seriestarten

31 mar 2023 Allsvenskan

Så var det åter dags för premiär för vårt kära Allsvenskan, tyvärr utan deltagande av GIF Sundsvall denna säsong.Då vi vet att många i distriktet ändå...

Läs mer

Allsvenskan - resultat, matchfakta & tabell

21 mar 2023 Allsvenskan

2023 har dessvärre inte Medelpad någon representant i vår högsta serie utan vi får följa GIF Sundsvall i Superettan i år.Därför kommer vår bevakning b...

Läs mer

Efter degraderingen - GIF Sundsvall flyttas från Allsvenskan till Superettan på Lokalfotbollen

14 nov 2022 Allsvenskan

I och med degraderingen kommer ni från och med idag att åter igen, tyvärr, att få läsa om GIF Sundsvall under fliken Superettan och inte under Allsven...

Läs mer