Inför GIF Sundsvall - Varbergs BoIS: "Vi ska vinna, inte bara delta"

30 jul 2022 Allsvenskan

Med ny huvudtränare och assisterande ska GIF Sundsvall försöka klättra tillbaka över nedflyttningsstrecket när Varbergs BoIS gästar NP3 Arena i afton.
– Vi har pratat mycket nu om mentalitet, självförtroende och tänka att vi ska vinna inte bara delta, säger Brian Clarhaut till ST-sporten.

Nyligen avsatte tränaren Henrik Åhnstrand poängterade att det var viktigt att ta poäng eller vinna mot lagen kring i tabellen.

Det gick väl sisådär. Om vi tittar på lagen mellan plats nio och sexton har Giffarna så här långt tagit...en ynka pinne (1-1 borta mot Värnamo). Då är det inte underligt att GIF ligger under nedflyttningsstrecket inför dagens möte med gästande Varberg.

Men nu är det meningen att nya vindar ska blåsa GIF över nedflyttningsstrecket och förhoppningsvis även kvalditot. Och det med ny huvudtränare och assisterande.
Redan efter ett par dagar kastas duon ut på djupt vatten då Varbergsmatchen gäller minst "sex poäng". Seger och man kan klättra förbi Helsingborg och komma upp på samma poäng som Värnamo på säker mark.

Varberg vann hemmamötet mot Giffarna i mitten av april efter 2-0-ledning tidigt i matchen, vilket även blev slutresultatet. Nu möter man ett Hallandslag som kommer upp till Norrland med tre raka kamper utan nätkänning. Om det är en för- eller nackdel återstår att se.

Så här säger den nye huvudtränaren till ST-sporten inför dagens match;

– Vi har pratat mycket nu om mentalitet, självförtroende och tänka att vi ska vinna inte bara delta. Vi vill ha den typen av mentalitet, under de senaste 48 timmarna har det varit mitt mål, säger Brian Clarhaut.

Och så här om dagens motståndare:

– Varberg är konsekventa i det de gör. De är ett stort och tungt lag, de har fyra spelare på planen som är över 190 cm. De spelar på ett visst sätt och det är det jag förväntar mig ikväll. De kommer försöka vinna andra bollar, trycka ner oss, kontra snabbt och kasta långa inkast.

Lokalfotbollen tippar:
Tränarbyte brukar betyda ny energi i laget. Något som jag tror och hoppas även gäller GIF Sumdsvall. Har den nya tränarkonstellationen Brian Clarhaut & Benny Matsson hunnit med att inympa en dos självförtroende i truppen tror jag det blir en skön hemmaseger med 3-1.

Nyförvärv & spelarförluster inför den allsvenska seriestarten

31 mar 2023 Allsvenskan

Så var det åter dags för premiär för vårt kära Allsvenskan, tyvärr utan deltagande av GIF Sundsvall denna säsong.Då vi vet att många i distriktet ändå...

Läs mer

Allsvenskan - resultat, matchfakta & tabell

21 mar 2023 Allsvenskan

2023 har dessvärre inte Medelpad någon representant i vår högsta serie utan vi får följa GIF Sundsvall i Superettan i år.Därför kommer vår bevakning b...

Läs mer

Efter degraderingen - GIF Sundsvall flyttas från Allsvenskan till Superettan på Lokalfotbollen

14 nov 2022 Allsvenskan

I och med degraderingen kommer ni från och med idag att åter igen, tyvärr, att få läsa om GIF Sundsvall under fliken Superettan och inte under Allsven...

Läs mer

GIF och Clarhaut går skilda vägar: "Jag vill tacka alla"

11 nov 2022 Allsvenskan

Det blir inte Brian Clarhaut som står vid rodret när GIF Sundsvall ska försöka undvika alla blindskären i Superettan i seglatsen tillbaka till Allsven...

Läs mer

Ex-Giffare sänkte GIF Sundsvall i avslutningsmatchen

6 nov 2022 Allsvenskan

Det blev ingen ny seger över Kalmar för GIF Sundsvall.Smålänningarna jagade Europaplats och kunde vinna med klara 4-0 sedan ex-Giffaren Oliver Berg in...

Läs mer

GIF Sundsvall avslutar årets säsong nere i Kalmar: "Visat att vi kan slå dem"

6 nov 2022 Allsvenskan

I våras satte Pontus Engblom segermålet på stopptid hemma mot Kalmar FF.Utöver den vinsten har det bara blivit blott ytterligare tre.Idag avslutar GIF...

Läs mer