IFK Timrå tog poäng av suveräna seriesegrarna Svartvik i avslutningsmatchen: "Rättvist"

1 okt 2023 Div. 5 Medelpad

Det syntes att det var seriens bästa lag som möttes i avslutningsmatchen.
Svartvik tog en tidig ledning men IFK Timrå utjämnade på straff med knappa kvarten kvar och 1-1 stod sig till slutsignalen.
- De hade taktpinnen i första men i andra stramade vi åt och skapade chanser och kvitterade rättvist, säger Timrås spelande tränare Adrian Yman.

Seriens två bästa lag möttes i avslutningsmatchen där hemmalaget IFK Timrå hade som målsättning att ge Svartvik deras första och enda förlust.

Men det var gästerna som slog till först. Jonas Viklund slog en diagonallyftning till Danne Johansson som tog ner bollen på bröstet och fri med målvakten rullade han in 0-1 i bortre.

Blackbay behöll initiativet hela den första halvleken och ett andra mål hängde i luften men Timrå höll tätt med lite flyt.

I den andra halvleken blev det en scenförändring, hemmalaget fick mer att säga till om, men Svartvik fick en gyllene chans till 0-2 via ett friläge, som dock avslutades med ett skott utanför.

Även hemmalaget vaskade fram ett friläge där Dani El-Najjar lyfte bollen över målvakten, men den studsade precis utanför stolpen.

Timrå åt sig allt närmare en kvittering och med knappa kvarten kvar drällde en bortaspelare med bollen och blev av med den vilket utmynnade i en fällning och straffspark. Tayser Shiqwara klev fram och drog upp bollen i ena krysset medan målvakten tog en lågsniff mot den andra stolproten.

Båda lagen hade ett par halvchanser för ett avgörande men 1-1 stod sig säsongen ut.

- De hade taktpinnen i första men i andra stramade vi åt och skapade chanser och kvitterade rättvist, säger Timrås spelande tränare Adrian Yman.

- Vi mötte ett bra Timrå men får matchen dit vi vill i första och borde haft en tvåmålsledning i paus. I andra började vi ge bort bollar i speluppbyggnaden och blev långa i laget och de fick ställa om på oss. All heder till Timrå, det var de som var bra och inte vi som var dåliga. Hoppas att de får följa med oss upp i fyran för det är de värda, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.

I Timrå ska hela kollektivet ha beröm för sin arbetsinsats medan Hampus Andersson i vanlig ordning svarade för en prickfri insats i mittförsvaret.

 

IFK TimråSvartviks IF

IFK Timrå - Svartviks IF 1-1
1 oktober 2023 - 16:00 - Timrå IP, konstgräs
0-1 Daniel Johansson (9) 
1-1 Tayser Shiqwara (76, straff)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Publik: 59
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer