GIF Sundsvalls brända lägen kostade segern mot Helsingborg - som i slutsekunderna hade ett friläge...

15 maj 2023 Superettan

Johan Bengtsson gav GIF Sundsvall tidigt ledningen och hemmalaget hade sedan massor av vchanser att stänga matchen, men istället kvitterade Helsingborg med åtta minuter kvar och var sedan på vippen att stjäla alla poängen i slutsekunderna men Oscar Jonsson räddade ett friläge.
- Vi har flera lägen att punktera matchen men då vi inte gör det blir vi straffade, en klassisk matchbild, säger GIF Sundsvalls tränare Douglas Jacobsen till P4 Västernorrland.

Det blev ett rafflande möte på NP3 Arena mellan GIF Sundsvall och "krislaget" Helsingborg, båda allsvenskar ifjol.

Efter en inledning där lagen kände på varandra var HIF nära att ta ledningen men lagkaptenen Pontus Engblom räddade på mållinjen i den 17:e minuten. Direkt på kontrade Giffarna och Erik Andersson, bäst på plan, frispelade Johan Bengtsson och ett förmodat 0-1 blev bara några sekunder senare 1-0 i stället.

Strax därpå var man nära att notera 2-0 men HIF-målvakten Kalle Joelsson räddade Jesper Carströms avslut tack vare storleken på sina handskar.

Men det var långt ifrån Giffarnas sista chans i matchen. Innan paus snuvade Joelsson Jesper Carström även på ett friläge tack vare sin vakenhet då han hann ut före GIF-anfallaren och sista halvtimman i matchen borde Moonga Simba, Linus Hallenius eller Paya Pichkah säkrat GIF-segern. Speciellt den sistnämnde som efter en bollvinst hade öppet mål men skyfflade bollen över öppet mål istället för att bredsida in den lugnt och sansat.

Istället gick det som det brukar gå när ett lag bränner öppna lägen, motståndarna gör mål. Och så blev det även denna gång. Med sju minuter kvar vann Oliver Stajanovic Fredin en luftduell och nickade in 1-1 via fingertopparna på Oskar Jonsson. Citronsurt!

Men det hade kunnat blivit ännu värre! I slutsekunderna kom Wilhelm Loeper fri med Jonsson, som svarade för en magnifik poängräddande parad. Där var det nära att Giffarna fått lämna NP3 Arena tomhänta. Pust!

- En av fotbollens klassiska matchbilder, vi har läge att göra 2-0, 3-0 och 4-0 och punktera matchen på riktigt men gör inte det och blir straffade. När känslorna lagt sig kommer jag att bli stolt över spelet. All cred till spelarna som vågade spela utan handbromsen i trots det pressade läget, säger GIF-tränaren Douglas Jacobsen efter slutsignalen till P4 Västernorrland.

 

GIF SundsvallHelsingborgs IF

GIF Sundsvall - Helsingborgs IF 1-1
15 maj 2023 - 19:00 - NP3 Arena
1-0 Johan Bengtsson (17)
1-1 Oliver Stajanovic Fredin (83)
Domare: Tess Olofsson
Publik: 2 168
Matchfakta

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer

Äntligen! GIF Sundsvall åter en vinnare och vidare i Svenska Cupen - Durmaz tvåmålsskytt

23 aug 2023 Superettan

Det krävdes ett jumbolag i Ettan för att GIF Sundsvall åter skulle bli ett vinnande lag.Med 2-0, båda målen av Elias Durmaz, borta mot Stocksund och v...

Läs mer

GIF Sundsvall föll mot jumbon Skövde: "Tragisk tillställning"

19 aug 2023 Superettan

GIF Sundsvall hamnade i underläge mot seriejumbon Skövde AIK borta redan efter 32 sekunders spel och tidigt i andra släppte man in 0-2 på en straff. E...

Läs mer