GIF Sundsvall rasade ihop sista dryga halvtimman – 1-1 förvandlades till en femetta för Häcken

18 jul 2022 Allsvenskan

GIF Sundsvall hade 1-1, efter två straffmål första kvarten, när det återstod dryga halvtimman hemma mot topplaget Häcken.
Men då rasade korthuset och gästerna från Hisingen prickade in fyra bollar och såg till att det inte blev någon GIF-seger den här gången heller mot de getingskrudade samtidigt som man tog tillbaka serieledningen.
– Jag vet inte vad vi sysslar med. Vi går upp i hög press, vi blir bortspelade. De får gata, de får göra vad de vill egentligen, säger GIF:s högerback Robert Lundström i Discovery+.

Häcken har inte förlorat mot GIF Sundsvall sedan våren 2016.
Och den trunga sviten fortsatte i afton sedan Hisingslaget gått från 1-1 till en fem-etta sista dryga halvtimman vilket medför återtagen serieledning.

Häcken inledde starkt och hann med två stolpskott innan man fick en straff för hands. Den tog skytteligaledaren Alexander Jeremejeff hand om och skickade Andreas Andersson mot den ena stolpen och bollen invid den andra. Då hade vi spelat i sex minuter.
I den tolfte var det hemmalagets tur att få en straffspark för hands och den förvaltade Pontus Engblom på ett liknande sätt förbi födelsedagsbarnet Peter Abrahamsson (34) i Häckenmålet och det var kvitterat.

Häcken hade ett markant spelövertag matchen igenom och radade upp hörnor medan GIF förlitade sig på omställningar. En sådan utmynnade i en lobbnick över bortamålvakten och in i nät, men målet dömdes bort för offside.

1-1 stod sig till knappa kvarten in i andra då Even Hovland nickade in Häckens ledningsmål efter en av alla hörnor och därefter gick tappen ur tunnan och Alexander Jeremejeff, omarkerad inne i straffområdet, Oscar Uddenäs, iskallt avslut, och Lars Olden Larsen, efter kontring, såg till att Häcken kunde åka hem med en fem-etta och som nämnts återtagen serieledning.

– Jag vet inte vad vi sysslar med. Vi går upp i hög press, vi blir bortspelade. De får gata, de får göra vad de vill egentligen. Vi kommer inte upp i press, vi vinner inga dueller. Vi klappar ihop totalt, det är lite pinsamt, säger GIF:s högerback Robert Lundström till Discovery +.

Giffarna har dragit på sig flera storförluster redan i årets allsvenska, och de flesta hemma på NP3 Arena märkligt nog.

– När vi är bra så är vi bra defensivt. Då försvarar vi som ett lag och i dag vet jag inte. Vi gör en bra första halvlek och sedan släpper vi in 2-1 och börjar gå i hög press och gå bort oss alldeles för enkelt. Då straffar de oss. Samtidigt är det så billiga mål, de får göra vad de vill, säger Lundström besviket.

Supporterklubben Patronerna var inte helt nöjda med sitt lags insats.

– Det är lite hetsig stämning. Jag förstår att de är irriterade. Vi har haft några riktiga dalar där vi har torskat med de här siffrorna. Det är pinsamt. De är här och stöttar oss och det får inte se ut på det här viset, det är inte tillräckligt bra, säger Lundström till Sportbladet.

GIF Sundsvall emblemBK Häcken emblem

GIF Sundsvall - BK Häcken 1-5
18 juli 2022 - 19:00 - NP3 Arena
0-1 Alexander Jeremejeff (6, straff)
1-1 Pontus Engblom (12, straff)
1-2 Even Hovland (58)
1-3 Alexander Jeremejeff (64)
1-4 Oscar Uddenäs (80)
1-5 Lars Olden Larsen (85)
Domare: Kristoffer Karlsson
Publik: 3 573
Matchfakta

Nyförvärv & spelarförluster inför den allsvenska seriestarten

31 mar 2023 Allsvenskan

Så var det åter dags för premiär för vårt kära Allsvenskan, tyvärr utan deltagande av GIF Sundsvall denna säsong.Då vi vet att många i distriktet ändå...

Läs mer

Allsvenskan - resultat, matchfakta & tabell

21 mar 2023 Allsvenskan

2023 har dessvärre inte Medelpad någon representant i vår högsta serie utan vi får följa GIF Sundsvall i Superettan i år.Därför kommer vår bevakning b...

Läs mer

Efter degraderingen - GIF Sundsvall flyttas från Allsvenskan till Superettan på Lokalfotbollen

14 nov 2022 Allsvenskan

I och med degraderingen kommer ni från och med idag att åter igen, tyvärr, att få läsa om GIF Sundsvall under fliken Superettan och inte under Allsven...

Läs mer

GIF och Clarhaut går skilda vägar: "Jag vill tacka alla"

11 nov 2022 Allsvenskan

Det blir inte Brian Clarhaut som står vid rodret när GIF Sundsvall ska försöka undvika alla blindskären i Superettan i seglatsen tillbaka till Allsven...

Läs mer

Ex-Giffare sänkte GIF Sundsvall i avslutningsmatchen

6 nov 2022 Allsvenskan

Det blev ingen ny seger över Kalmar för GIF Sundsvall.Smålänningarna jagade Europaplats och kunde vinna med klara 4-0 sedan ex-Giffaren Oliver Berg in...

Läs mer

GIF Sundsvall avslutar årets säsong nere i Kalmar: "Visat att vi kan slå dem"

6 nov 2022 Allsvenskan

I våras satte Pontus Engblom segermålet på stopptid hemma mot Kalmar FF.Utöver den vinsten har det bara blivit blott ytterligare tre.Idag avslutar GIF...

Läs mer