GIF Sundsvall nollat - tappade spelet och Örgryte avgjorde på nick efter hörna

23 maj 2023 Superettan

Giffarna borde haft ledningen tidigt in i den andra halvleken men Pontus Engbloms mål blev felaktigt avvinkat för offside.
Istället kunde Örgryte ta över matchen göra första och enda målet i den 64:e minuten genom Noah Christofferssons panna efter en hörna.
- I andra slarvar vi, tar felbeslut och tappar bollar. Vi släpper in en fast och sedan får vi jaga, säger Giffarnas lagkapten Pontus Engblom till Discovery +.

Giffarna borde haft ledningen efter den första halvleken men Pontus Engbloms mål blev felaktigt avvinkat för offside.
Istället kunde Örgryte göra första och enda målet i den 64:e minuten genom Noah Christofferssons nick i den 64:e minuten.

GIF Sundsvall inledde piggt och vaskade fram en hel del chanser, men det brast i det avgörande passet eller avslutningen.
Gästerna tog emellertid ledningen tidigt in i andra genom Pontus Engblom, om det nu inte varit för en assisterande som felaktigt vinkade av GIF-anfallaren trots han var klart onside.

Efter det kom de för dagen helvita Norrlänningarna av sig totalt och Örgryte kunde ta över markant på mittfältet och i den 64:e minuten kunde Noah Christoffersson nicka in 1-0 på hörna för hemmalaget. Ännu ett insläppt GIF-mål på fast situation. 

ÖIS hade sedan bud på en tvåa men GIF fick en sista chans i slutsekunderna men Ludvig Nåviks nick tog i stolpen. Så nära poäng, men ändå så långt bort. Det här var Örgrytes första seger i år och "naturligtvis" kom den mot GIF...

- Vi börjar bra och första halvlek är i stort sett bra. De skapar inte så mycket farligt. I andra slarvar vi, tar felbeslut och tappar bollar. Vi släpper in en fast och sedan får vi jaga. Slutforceringen är okej, men det är de sista vem fem minuterna. Jag vet inte vad vi sysslar med fram till dess, säger Giffarnas lagkapten Pontus Engblom till Discovery +.

 

Örgryte IS FotbollGIF Sundsvall

Örgryte IS - GIF Sundsvall 1-0
23 maj 2023 - 19:00 - Gamla Ullevi
1-0 Noah Christoffersson (64)
Domare: Erik Mattsson
Publik: 1 554
Matchfakta

Västerås SK för bra för GIF Sundsvall: "Inget snack om saken"

23 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall föll meed 0-2 borta mot serietvåan Västerås Sport men ligger fortfarande kvar ovanför både nedflyttnings- och kvalstreck.- Jag tycker vi...

Läs mer

Robert Lundström satte GIF Sundsvalls förlösande segermål mot serieledarna Utsikten i numerärt överläge: "Otrolig lättnad"

17 sep 2023 Superettan

Efter en tidig bortautvisning kunde GIF Sundsvall ta tre hyperviktiga poäng mot serieledarna Utsikten. Matchhjälte blev Robert Lundström som frispelad...

Läs mer

Giffarna hittade åter ett sätt att förlora en match i slutminuterna...

3 sep 2023 Superettan

GIF Sundsvall hämtade upp två underlägen i Helsingborg - men föll till slut ändå sedan nästjumbon nätat i den 89:e minuten... (mer info kommer)

Läs mer

Alexander Blomqvist nickade hem GIF Sundsvalls första seger sedan i maj månad - 3-2 över J-Södra

28 aug 2023 Superettan

Med ett skott i krysset och en vändning via två nickmål var GIF Sundsvall åter en vinnare i Superettan för första gången sedan i maj och J-Södra fick ...

Läs mer

Äntligen! GIF Sundsvall åter en vinnare och vidare i Svenska Cupen - Durmaz tvåmålsskytt

23 aug 2023 Superettan

Det krävdes ett jumbolag i Ettan för att GIF Sundsvall åter skulle bli ett vinnande lag.Med 2-0, båda målen av Elias Durmaz, borta mot Stocksund och v...

Läs mer

GIF Sundsvall föll mot jumbon Skövde: "Tragisk tillställning"

19 aug 2023 Superettan

GIF Sundsvall hamnade i underläge mot seriejumbon Skövde AIK borta redan efter 32 sekunders spel och tidigt i andra släppte man in 0-2 på en straff. E...

Läs mer